Zonguldak´ın Ereğli ilçesinde Tuğba ve Sercan Akkurt çiftinin düğünü için Kavaklık Mahallesi´ndeki damat evinde davetlilere tavuklu pilav ikram edildi. Damat evin de yenilen yemeğin ardından gelin alındıktan sonra bir düğün salonuna geçilerek düğün başladı. Düğünde de yaş ve kuru pasta ile birlikte meyve suları ikram edildi. İkramların yapılmasından yarım saat sonra çoğu davetli mide bulantısı ve kusma şikayeti ile ambulansla Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi´ne götürüldü. Yapılan muayenelerde gıda
zehirlenmesi olduğu anlaşılırken, hastalar İntaniye Servisi´ne alındı. Saatler ilerledikçe hastaneye gelen sayısında artış oldu. Hastaneye gelen hastalar acil girişte kusmaya başladı. Hastanede yaşanan kalabalık nedeniyle zaman zaman gergin anlar yaşandı. Tarım İlçe Müdürü Hakan Tekin ve Sağlık Gurup Başkanlığı yetkilileri hastaneye gelerek incelemelerde bulundu. Hakan Tekin, yiyeceklerden numune alınarak kesin neticenin o zaman çıkacağını belirtti. Düğün gecesinde pilavlı tavuk ikram edildiğini anlatan Tekin, şunları söyledi: "Bu yemek yendikten yaklaşık üç saat sonra zehirlenmeler başlamış. İlk olarak ikram edilen tavuğun çiğ ve pişmiş olan numunelerini toplamaya çalışacağız. Düğün salonunda dağıtılan pasta ve kurabiye ile meyve suyundan da numune almaya çalışacağız. Numuneleri inceledikten sonra ancak kesin bir netice ortaya çıkacak."
Eşini hastaneye getiren Bayram Bozkurt, düğün evine gittiklerinde eşinin ikram edilen tavuklu pilavdan yediğini belirterek şöyle konuştu: "Düğün salonuna geldikten yarım saat sonra da kusmaya başladı. Düğünden eve giderek dinlenmek istemiş. Ama geçmeyince kızımı aramış. Bizde kendi aracımızla hastaneye getirdik. Burada zehirlendiğini öğrendik."
Damat Sercan Akkurt ise, düğün salonuna gidene kadar hiçbir şeyi olmadığını belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Saat 12´den 6´ya kadar evde yemek verildi. Ondan sonra düğün salonuna gidildi. Düğün salonuna gidesiye kadar hiçbir şey yoktu. Orada ikram yaptılar meyve suyu pasta. Ben sadece meyve suyu içtim. Ondan sonra zaten 10-15 dakika sonra rahatsızlık başladı. Midem bulandı ve kustum. Direk hastaneye gittik."
Tarım İlçe Müdürlüğü ve Sağlık Grup Başkanlığı´ndan gelen görevliler, damat evinde ikram edilen tavuklar ve düğün salonunda dağıtılan ikramlardan incelemek üzere numuneler aldı. Zehirlenmenin kesin sebebi, alınan numunelerin incelenmesiyle tespit edilecek. Zehirlenen yaklaşık 70 kişi tedavilerinin ardından taburcu edildi.
Editör: Pusula Gazetesi