Ankara'da binlerce kişi DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin öncülüğünde bugün “Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi” sloganıyla Emek, Barış ve Demokrasi mitingi için buluştu.

Barış mitingi başlamadan Ankara'da peş peşe iki patlama meydana geldi. İçişleri Bakanlığı patlamada 95 ölü ve 508 yaralı olduğunu açıkladı.

‘Emek, Barış ve Demokrasi’ mitinginin toplanma yeri olan Ankara Tren garı önünde yaşanan patlamadan sonra ölü ve yaralılar olduğu ifade ediliyor. Mitingin organizasyonunda bulunan DİSK’in Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu alanın boşaltılması yönünde çalışma yaptıklarını belirtti ve alan boşaltılsın çağrısı yaptı.



İKİ YARALIMIZ VAR...

Ankara’da ki mitinge Zonguldak’tan KESK, TMMOB, TTB Temsilcilikleri olarak 6 otobüs kaldırıldı. Yaşanan patlamada Haber Sen Zonguldak İl Temsilciliği Üyesi İbrahim Damatoğlu’nun yaralandığı öğrenildi. Damatoğlu, Ankara Numune Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Birleşik Taşımacılık Sendikası eski Genel Başkanı Yavuz Demirkol’un bombalı saldırıda yaralandığı ve Başkent Üniversite Hastanesi'nde ameliyata alındığı bildirildi.
Editör: Pusula Gazetesi