Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak 3’üncü Sıra Milletvekili Adayı Harun Akın, seçim gezileri kapsamında Cumartesi sabahı PTT Taksi Durağı esnafıyla kahvaltıda buluştu. PTT Taksi Durağı’nda düzenlenen kahvaltıya, Akın’ın yanı sıra eşi Ayşem Akın, CHP İl Başkanı Ertuğrul Koltuk, Merkez İlçe Başkanı Cemal Şahin, Yönetim Kurulu üyeleri ve taksiciler katıldı.

Milletvekili Adayı Akın, taksicilerin mesleki sorunlarını dinleyeceğini belirterek, “Onlardan alacağınız günlük rapor, o şehrin raporudur. Hiç ekonomiste, iktisatçıya, planlamacıya ihtiyaç yok” dedi.

AKIN: “BİR TAKSİCİNİN ARACINA BİNİN, ‘NASIL GİDİYOR İŞLER’ DEYİN, O ŞEHRİN EKONOMİSİNİ ANLATSIN”

Akın, taksicilerin sorunlarını dinleyip milletvekili olduğu takdirde taksi esnafının sorunlarını çözeceğini ifade ederek şunları söyledi:

“Zonguldak ekonomisini, içinde bulunduğu durumu ölçmek için bir siyasetçi, taksici ve minibüsçü esnafıyla güne başlamalı. Onlardan alacağınız günlük rapor, o şehrin raporudur. Hiç ekonomiste, iktisatçıya, planlamacıya ihtiyaç yok. Bir taksici kardeşimin aracına binin, ‘Nasıl gidiyor işler?’ deyin, o şehrin ekonomisini anlatsın. Bu şehrin çocuğu bir siyasetçi olarak ve milletvekili adayı olarak Merkez ilçedeki programın asıl özü olan taksici kardeşlerimle bir araya gelerek, hem kahvaltı yapacağız, hem de Zonguldak’ın olumsuz raporunu alacağız.”

AYDIN: “3 LİRALIK İŞE ÇIKIYORUZ, 5 LİRALIK MASRAFLA GELİYORUZ”

Durak Başkanı Levent Aydın da, bütün taksicilerin sorunlarının aynı olduğunu dile getirerek, “İşlerin durgunluğu, yolların bozukluğu en büyük derdimiz. 3 liralık işe çıkıyoruz, 5 liralık masrafla geliyoruz. Arabalarımız sanayiden çıkmıyor. Sayın vekilimize bu sorunlarımızı izah edeceğiz. Vekilimizi tanıyoruz, bize yardımcı olacaktır biliyoruz. Mazot fiyatları çok yükse, bununla mücadele etmeye çalışıyoruz” dedi.

Editör: Pusula Gazetesi