Zonguldak’ın Kozlu ilçesindeki daire müdürleri tarafından kurumlarının faaliyetlerinin tanıtıldığı, “İlçe Koordinasyon ve Basın Bilgilendirme Toplantısı”, önceki gün belediye yeni hizmet binası toplantı salonunda Kaymakam Ahmet Karakaya başkanlığında yapıldı.

Toplantıya; Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin, Kozlu İlçe Garnizon ve Jandarma Komutanı Binbaşı Orhan Kaş, Kozlu İlçe Emniyet Müdür Vekili Hüseyin Avni Özcan, diğer ilçe daire amirleri, İl Genel Meclisi üyeleri, ilçeye bağlı köy ve mahalle muhtarları ile il ve ilçedeki yerel basın mensupları katıldı.

Kaymakam Ahmet Karakaya, açılış konuşmasında “İlçemiz, 6 Aralık 2012 tarihli 6360 Sayılı Kanun ile Zonguldak iline bağlı ‘Kozlu İlçesi’ olarak yerini almıştır. Kaymakamlığımız birimleri, Kozlu Belediye Başkanlığı’nın geçici olarak tahsis etmiş olduğu yeni Kozlu Belediyesi binasında, kendilerine ait veya kiralık yerlerde hizmet vermeye başlamışlardır. İlçe Nüfus Müdürlüğü, İlçe Tapu Müdürlüğü, İlçe Malmüdürlüğü ve Kozlu Sevgi Evleri ise hizmet binalarının tamamlanmasının ardından halkımıza hizmet vermeye başlayacaklardır. Bütün bu kurumlarımızın resmi açılış törenlerinin yakın bir zamanda yapılması planlanmaktadır” dedi.

Daha sonra Kaymakam Karakaya, ilçe kurumlarının amirlerine söz verdi, her kurum amiri kurumlarının faaliyetleri hakkında sunum yaparak, kurumlarının iş ve işleyişleri ile ilgili bilgi verdi. Kurum amirlerinin sunumlarından sonra Kaymakam Karakaya, “İlk aşamada yeni belediye binasında Kaymakamlığımıza bağlı birimlere tahsis edilen kısımların teslim edilmesi ve nihai olarak Kozlu Kaymakamlığı Hükümet Konağı’nın yapımı ile kamu kurumlarımız vatandaşlarımıza daha nitelikli hizmet vermeye devam edecektir. Henüz yeni bir ilçe olan Kozlu’da kamu kurumlarımızın kurulması ve hizmet verme aşamasına gelmesi noktasında destek ve katkılarından dolayı başta Sayın Valimiz Ali Kaban Beyefendi olmak üzere, İlçe Belediye Başkanımıza, İl ve İlçe Müdürlerimize, tüm personelimiz ile bu süreçteki sabırlı yaklaşımlarından dolayı Kozlu Halkımıza ve Basınımıza da teşekkürü borç biliriz” diye konuştu.

Sunumdan sonra, katılımcıların Kaymakamlık ve bağlı ilçe kurumları ile ilgili temenni ve istekleri hakkında görüş alışverişinde bulunularak, sorular cevaplandırıldı. Gelen istek ve taleplerle ilgili gerekli notlar alınarak, “İlçe Koordinasyon ve Basın Bilgilendirme Toplantısı”na son verildi.

Toplantıdan sonra Kaymakam Karakaya ve katılımcılar ile basın mensupları, ilçedeki yerleşimlerini yeni bitirerek, halka verdiği hizmetlere ilçeden devam eden Kozlu İlçe Halk Kütüphanesi ve Kozlu İlçe Toplum Sağlığı Merkezi’ni ziyaret ettiler. Daha sonra konuklara Kaymakamlık tarafından ikramda bulunuldu.

Editör: Pusula Gazetesi