Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından itfaiye teşkilatının 301'nci kuruluş yıldönümü nedeniyle bu yıl ilk kez Türkiye genelinde düzenlenen “İtfaiye Basın Ödülleri” yarışmasının fotoğraf kategorisinde birinci olan Doğan Haber Ajansı (DHA) Zonguldak Büro Şefi Ersin Ercan, ödülünü aldı.

Fotoğraf dalında verilen 1'incilik ödülü olan 5 bin lira DHA Zonguldak Büro Şefi Ersin Ercan'a, 2'ncilik ödülü olan 3 bin lira DHA Bartın Muhabiri Ayhan Acar'a ve 3'üncülük ödülü olan 2 bin lira ise DHA Konya Büro Muhabiri Hasan Dönmez'in oldu.

Konya Rixos Otel'de düzenlenen ödül töreninde Ersin Ercan ve fotoğraf dalında dereceye girenlerin ödüllerini Konya Valisi Muammer Erol verdi. Yarışmada görüntü dalında ise, İHA Konya Muhabiri Ahmet Ataş 1'inci, İHA İzmir Muhabiri Atakan Şen ikinci, Anadolu Ajansı Konya muhabiri Anıl Kuru 3'üncü oldu. Gazetecilere şiddet ve baskı uygulandığı şu günlerde böyle bir ödülün anlamının büyük olduğunu ifade eden DHA Zonguldak Büro Şefi Ersin Ercan, kendisine birincilik ödülü kazandıran fotoğrafın hikayesini anlattı. Ercan, gazetecilere şiddet ve baskı uygulandığı şu günlerde böyle bir ödülün anlamının büyük olduğunu ifade eden Ercan, sabah evden işe giderken yangını gördüğünü anlatırken, "İtfaiyeciler alevlerin arasına girmişlerdi. 4 yaşındaki çocuk ve annesini alevlerin arasından yaralı kurtarmışlardı. İtfaiyeci Rasim Güneş de henüz sağlık görevlilerinin gelmediği anda nefesiyle çocuğa hayat vermişti. Bende bu anı ölümsüzleştirmiştim. Aslında bu kare gazeteciliğin, gazetecilerin ne kadar önemli olduğunu gösteriyordu. Bizler olmasak bu kahraman itfaiyecinin yaptığından kimsenin haberi olmayacaktı. Günümüzde gazetecilere, basına yönelik şiddet ve baskı çok üzücü" dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cevdet İşbitirici, bir anlamda kendileri ile birlikte görev yapan gazetecileri onura etmek istediklerini anlatırken, bu yarışmayı sürekli hale getirmek istediklerini söyledi.

Editör: Pusula Gazetesi