Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Kadın Kolları Başkanlığı, 1 Kasım seçim çalışmaları için parti binasında toplandı. Toplantıya; CHP İl Başkanı Ertuğrul Koltuk, CHP 5’inci Sıra Milletvekili Adayı Buket Müftüoğlu, CHP İl Başkanlığı Kadın ve Gençlik Kollarından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Nazan Pulat ile il-İlçe-Belde Kadın Kolları Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşan CHP İl Başkanı Ertuğrul Koltuk, “Bu seçimlerde Genel Başkanımız aday tanıtımında seçim startını kadınlarımız ve gençlerimizle vereceğini ifade etti. Genel Başkanımızın katılımı ile 7 noktada yapılacak olan mitinglerde kadınlarımızı, bayanlarımızı ön planda görmek istiyoruz” dedi.

KOLTUK: “BU SEÇİMLERDE DE HER SEÇİMDE OLDUĞU GİBİ KADINLARIMIZI ÖN PLANDA GÖRMEK İSTİYORUZ”

1 Kasım’da yapılacak olan genel seçimlere ve seçim çalışmalarına dikkat çeken CHP İl Başkanı Ertuğrul Koltuk, “Bu seçimlerde Genel Başkanımız aday tanıtımında seçim startını kadınlarımız ile vereceğini ve gençlerimizle vereceğini ifade etti. Biz de Zonguldak’ta seçim startını il ve ilçelerimizde bulunan Kadın Kollarımızın temsilcileri ile görüştük. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, 5 Ekim tarihinde Zonguldak’a gelecek. Zonguldak’ın 7 noktasında, 7 ilçesinde seçim gezisi yapacak. Bu uygulama ilk olacak ve bu mitingler Genel Başkanımızın Zonguldak’a verdiği önemin göstergesidir. Genel Başkanımız bir gününü tamamen Zonguldak’a ayırdı. Genel Başkanımızın katılımı ile 7 noktada yapılacak olan mitinglerde kadınlarımızı, bayanlarımızı ön planda görmek istiyoruz. CHP il Başkanlığı olarak da elimizden gelen desteği bütün kadınlarımıza göstereceğimizin bilinmesini istiyoruz. 5 milletvekili adayımız var. Bunlardan biri de Buket Müftüoğlu… Bu seçimlerde de her seçimde olduğu gibi kadınlarımızı ön planda görmek istiyoruz. Bunun için bizim üzerimize düşen ne ise, yapmamız gereken neyse yapmaya hazırız. Kadınlarımıza ve gençlerimize gerçekten ayrı önem veriyoruz” diye konuştu.

MÜFTÜOĞLU: “ETNİK VE BÖLÜCÜ SİYASET YAPAN BİR PARTİNİN BİLE KADIN VEKİL SAYISI ORANI YÜZDE 50’DİR”

Seçim öncesinde kadınların parti içerisindeki dayanışmasına ve sahadaki çalışmalarına dikkat çeken Milletvekili Adayı Buket Müftüoğlu, “Dağ-tepe demeden insanları anne şefkati ile sarıp-sarmalayan kadın örgütlerimiz, seçimler sonrasında parti içerisinde erkekler kadar egemen olamayan, istediklerini yerine getiremeyen ve bunun için de kavgasını daha çok halkla ve oy için harcayan kesimdir. Bunu basın aracılığı ile öncelikle ifade etmek istiyorum. Mustafa Kemal Atatürk’ün İsmet İnönü’ye Kurtuluş Savaşı’nda sorduğu bir soru vardır. ‘Türk milletini ayağa kaldırmaktan daha zor ne vardır?’ diye sorar. İnönü ise, bu soruya, ‘Ayağa kalkan Türk milletini sakinleştirmek’ diye cevap verir. O milleti ayağa kaldıran, yani Kurtuluş Savaşı mucizesini gerçekleştiren Türk kadınıdır, Anadolu kadınıdır. Kadınlar, toprakları bir namus cephesi olarak görmüştür. Cumhuriyet tarihimiz boyunca, Mustafa Kemal Atatürk’ün 1935 yılında sağladığı kadın dayanışması ve kadın temsili, 2015 yılı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde halen görülmemektedir. Benim içimi en çok acıtan ve tasvip etmediğim, etnik ve bölücü bir siyaset yapan bir partinin (HDP) bile kadın vekil sayısı oranının yüzde 50 oranında olmasıdır. Cumhuriyet Halk Partisi, ne zaman ki, temsil kabiliyetinde kadınlar ve erkekler eşit sıralamaya gelir, işte parti o gün iktidar olur. Başkanımızdan kadınlara verdiği değeri basın açıklamalarında değil pratikte ve fiiliyatta görmek istiyoruz. Partimden 5’inci sıra adayıyım, ben 5’inci sıra olan adaylığımı 2’nci kez ilk sıra adayı gibi sayacağım ve dağ-tepe demeden var gücümle çalışacağım. 5 Ekim tarihinde de Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun mitinglerinde Kadın Kollarımızla aslanlar gibi yer alacağız” açıklamasında bulundu. Müftüoğlu’nun eleştirilerini gülümsemeyle karşılayan İl Başkanı Koltuk, “Partimiz, her zaman bayanlara önem veren bir partidir. Eğer bayanlara önem vermemiş olsaydık, ilk toplantımızı bayanlarla yapmamış olurduk” cevabını verdi.

PULAT: “CUMHURİYETİ KURMA KONUSUNDAKİ KARARLILIĞIMIZI, CUMHURİYETİ KORUMA KARARLILIĞI İLE DEVAM ETTİRECEĞİZ”

CHP Kadın Kolları olarak seçim çalışmalarına start vermek için toplandıklarını ve toplantı düzenlediklerini ifade eden CHP İl Başkanlığı Kadın ve Gençlik Kollarından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Nazan Pulat ise, “1 Kasım tarihinde yapılacak olan seçim çalışmaları için Kadın Kollarımız ile çalışmalara toplantı ile başlıyoruz. Biz yine hazırız. 7 Haziran tarihinde yapılan seçimlerde Zonguldak’ta birinci parti olan partimizin zaferinde nemli rol oynayan kadınlarımız ile yapılacak olan genel seçimlere hazırız. Çalışma felsefesini Anadolu kadınlarından alan biz Cumhuriyet Halk Partili kadınlar olarak, cumhuriyeti kurma konusundaki kararlılığımızı, cumhuriyeti koruma kararlılığı ile devam ettireceğimizi ilan ediyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi