Demirtaş: Başkan ile aramda kavga varmış gibi gösterilmek isteniyor

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak ikinci sıra milletvekili adayı Ünal Demirtaş, Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş ile aralarında kavga varmış gibi gösterilmek istendiğini iddia etti.

Parti binasında düzenlenen basın toplantısına katılan Ünal Demirtaş, Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş ile aralarında hiç bir sorun olmadığını ve hatta dün akşam bir saat beraber sohbet ettiklerini söyledi. Çıkan habere avukatları aracılığıyla tekzip göndereceğini de söyleyen Demirtaş "Yine bugün bir gazetemizde maalesef biliyorsunuz 7 Nisan' da Milletvekili adaylığım açıklandıktan sonra sistematik olarak sürekli aleyhime iftira ve karalama yapan bir gazete vardı Zonguldak'ta. Yine Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş'la aramızda bir kavga varmış gibi, hatta çok özür diliyorum küfürleşmişiz gibi yalan habere daha imza atmışlar. Avukatıma talimat verdim. Tekzip yazısını göndereceğiz. Şimdi, iki kişi arasında olan bir telefon görüşmesini detayları ile üçüncü kişinin bilmesi mümkün müdür arkadaşlar? Böyle bir ihtimal var mıdır? Bence yoktur. Eğer varsa o zaman o telefon dinleniyor demektir. Telefon dinlenmediğine göre o zaman iftira var demektir. Açık ve net söylüyorum arkadaşlar. Bizim belediye Başkanımız Sayın Gökhan Demirtaş'la bugüne kadar en ufak bir tartışmamız yaşanmamıştır" dedi.

Ünal Demirtaş, görüşmenin Gökhan Demirtaş'tan çıkmış olabileceği sorusuna ise "Biz dün akşam bir saat kendisi ile beraberdik. Oturduk sohbet ettik" dedi.

ERTUĞRUL KOLTUK İKTİDAR İÇİN ÇALIŞIYOR

Söz konusu haber ile ilgili olarak Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ertuğrul Koltuk'un açıklamalarının sorulmasına cevap veren Ünal Demirtaş, Koltuk'un iktidar için büyük bir çaba sarf ettiğini ve yoğunluktan dolayı kendileri ile görüşmeden bilgi almadan bu tür açıklamalarda bulunduğunu söyledi. Bu konularla ilgili olarak İl Başkanı ile görüşme yaptıklarını kaydeden Demirtaş " Şimdi ben onu şöyle söyleyeyim. İl başkanımız Zonguldak siyaseti için önemli bir isimdir. Ama tabi son bir aydır özellikle iktidar için gece gündüz çalışıyor. İktidar için gece gündüz çalışıyor. Yoğun bir çalışma temposuna sahip. Bu yoğunluk içerisinde maalesef bazen bizden bilgi alıp da görüş bildireceğine bizden bilgi almadan görüş bildirmiş. Dün kendisi ile de konuştuk. Daha önce de bu konularda da görüşmüştük. Bu gazetenin kendisini sürekli olarak aradığını, bu konularda görüş alış verişinde bulunmak istediğini, konuşmak istemediği halde bu şekilde zorladığını kendisi ifade etti. Bundan sonra da bu tür konularda daha dikkatli olacağını bizimle görüş alış verişinde bulunacağını ifade etti. Burada sanırım yoğunluktan ve yorgunluktan doğan iletişim eksikliği diye görüyorum. Kendisi de son bir aylık dönemde gerçekten çok iyi çalıştı. Yine beraber birlikte çalışmaya devam edeceğiz. O nedenle de yanlış anlaşılma gibi geliyor bana" dedi.

BENİM ŞEREFİM VE ONURUM DEĞERSİZ Mİ?

Demirtaş, yaşanan olaylarda kendisinin hatası olup olmadığı sorusuna ise "Elbette bizde de hata var. Ben hatasız demiyorum ki. İsim vermeyeceğim. Bir gazeteci arkadaşımız var. O sürekli görüşlerini ifade ediyor. Ön seçim olmalı diyor, Ünal Demirtaş şöyle diyor. Yani bunlar yapılıyor. Ben o arkadaşıma saygı duyuyorum. Gerçekten onun da gönlünde yatan birileri var. Onları öneriyor. Zonguldak halkı, şu seçilse daha iyi olur. Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde şu isim olsa daha iyi olur diyor. Ben ona saygı duyuyorum. Niye saygı duyuyorum. Benim kişilik haklarımı ihlal etmiyor. Bakın burada da sorun şu; Kişilik haklarını ihlal edecek şekilde, iftira boyutunda bir şey yapılması. Bakın, beni tanıyan arkadaşlar bilir. Benim şerefim ve onurum değerli. Benim şerefim ve onurumu Zonguldak'ta küçük düşürecek bir şey olur ise bana sorulmadan gerçek dışı bir haber yapılırsa, bununla ilgili de benim hakkımı aramak en doğal hakkım. Bende bir vatandaşım neticede. Yani benim şerefim ve onurum değersiz mi? Bunu korumayayım mı?" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi