Zonguldak'ta, geçen 31 Ağustos'ta kaçak maden ocağında karbondioksit gazından zehirlenerek ölen 34 yaşındaki Ahmet Şen'in, olaydan 4 ay önce malulen emeklilik için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü'ne başvurduğu ortaya çıktı. Eşinin ölümü nedeniyle 3 çocuğuyla bayramı buruk kutlayan 31 yaşındaki Songül Şen, "Eğer emekli olsaydı kaçak ocağı bırakacaktı" dedi.

Kırat Mahallesi'nde R.K.'ya ait olduğu iddia edilen kaçak ocakta çalışan maden işçileri Ahmet Şen ve 37 yaşındaki Erol Gün, karbondioksit gazından zehirlenerek hayatlarını kaybetti. Kaderleri bir olan iki madenci, aynı mezarlıkta yan yana toprağa verildi.

3 YIL ÖNCEKİ İŞ KAZASINDA İŞİTME KAYBI

Ölen işçilerden Ahmet Şen'in eşi Songül Şen, 3 çocuğuyla bayramı buruk kutladı. Eşinin ölümünden sonra 3'ü de ilköğretime giden çocuklarıyla bayramı yalnız geçiren Songül Şen, eşinin 2012'de çalıştığı özel maden ocağındaki metangazı patlamasından yaralı kurtulduğunu, kulaklarındaki işitme kaybı nedeniyle de yeniden 'ocakta çalışabilir' raporu alamadığını söyledi. Songül Şen, eşinin bu yüzden özel ocakta işe alınmayınca çocuklarını okutabilmek için kaçak ocağa girmek zorunda kaldığını, ancak olaydan 4 ay önce SGK'ya malulen emeklilik başvurusu yaptığını belirtti. Emekli olmayı çok istediğini anlatan Songül Şen, şöyle dedi:

"Malulen emeklilik için 2 defa sağlık heyeti karşısına çıktı. Hastane işleri bitti. Gerekli sağlık raporu ve diğer evrakları tamamlayıp başvuruyu yaptı. Sonucunu bekliyorduk. Eğer emekli olsaydı işi bırakacaktı. Kahve açmak istiyordu. Birlikte tek amacımız çocuklarımızı okutmaktı. İyi bir gelecekleri olsun istiyorduk. Ben bazen, 'Sigortasız çalışıyorsun, bırak' diyordum. 'Bir şey olmaz' diyordu. Bundan sonra çocuklarım babasız kaldı. Bayram bizim için hüzünlü. Babaları yok. Babaları olsa daha farklı geçerdi. Bayramlıklarını akrabalarımız aldı."

Editör: Pusula Gazetesi