Birlik ve beraberliğin en üst seviyede olduğu piknikte çeşitli yarışmalar ve mini tiyatro gösterileri sergilenirken, Ereğli´nin gelenek ve görenekleri genç nesillere de aktarıldı.


Ereğli´ye bağlı Hasbeyler Köyü&[#]8217;nde bu yıl 5.´si gerçekleştirilen dostluk ve kaynaşma pikniği yine muhteşem görüntülere sahne oldu. Köyde ve Ereğli merkezinde yaşayan yüzlerce Hasbeyler köylüleri ile şehir dışında ve yurt dışında yaşayanlarında katıldığı piknikte çeşitli gösteriler sergilendi.


Organizasyondan sorumlu Ramazan Duman, Nizamettin Aydemir, Mehmet Çivici, Hasan Duman, Recep Karatepe ve Fahrettin Ünal eksiksiz bir piknik olması için elinden geleni yaparken, "Köyümüzde 5.sini gerçekleştirdiğimiz Dostluk ve Kaynaşma pikniğimize katılan herkese teşekkür ederiz. Köyümüzün nüfusu geçmiş yıllara göre azalıyor fakat değişik sebeplerle köy dışında ikamet eden halkımızın hiçbir zaman köyden kopmadığını, köyümüzün gelişmesi için ellerinden gelen maddi ve manevi katkıları yaptıklarını, bu sebeple küçük-büyük, bayan-erkek köyümüzden olan herkesin bu organizasyona katılması bizi memnun etmiştir" dediler.


EN EĞİTİMLİ KÖY HASBEYLER


Ramazan Duman ayrıca bu yıl ilk defa 4 yıllık Üniversite´den mezun olan bir Makine Mühendisi ve bir öğretmen adayına da onurluk verileceğini belirtirken, "Köyümüzde 150´nin üzerinde Üniversitelerin çeşitli bölümlerinden mezun olup, meslek sahibi olmuş 150 kadar köylümüz var.


Halen Üniversitelerin değişik bölümlerinde eğitim-öğrenimlerini sürdüren yine 15 öğrencimiz bulunmaktadır. Köyümüzün eğitim seviyesinin diğer köylere oranla daha yüksek olması bizleri mutlu ediyor. Köyümüzün gençlerinin eğitim seviyelerini yükseltmek adına gerekli desteği bundan sonra da vermeye devam edeceğiz" dedi.


Kaynaşma pikniği kapsamında bayanlar ve erkeler ayrı ayrı halat çekme, çuvalla koşu yarışmalarının yanı sıra kaşıkta yumurta ile koşu düzenlendi. Ayrıca kovanın içinden elma kapma ve yoğurt tabağının içerisinden metal para bulma yarışmaları da ilgi ile izlendi.


Hasbeyler Köyü&[#]8217;ne özgü en büyük balık tutma yarışmasına bu yıl köyün gençleri yoğun ilgi gösterdiler. Büyük bir ilgi ile izlenen yarışmalarda katılımcılar hem yarıştılar hem de eğlendiler.


TİYATRO GÖSTERİLERİ MUHTEŞEMDİ


Piknik etkinlikleri kapsamında Cansu, Merve, Melike Aydemir, Doğa Gültekin ve Sedanur Ergenekon´un hazırladıkları dans gösterileri ve mini tiyatro gösterileri ise vatandaşlar tarafından uzun süre alkışlandı.


GAZETECİLER JÜRİ ÜYESİ OLDU


Bu yıl ilk defa düzenlenen ´Hasbeyler Köyü´nün en güzel fotoğrafı´ yarışması düzenlendi. Yarışmada jüri üyeliğini Cihan Haber Ajansı Ereğli Temsilcisi Sinan Kabatepe, ERT Haber Müdürü Yusuf Zobar, Doğan Haber Ajansı Ereğli Temsilcisi Sertan Aydemir ile Demir Medya Ereğli Temsilcisi ve Ereğli Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Vedat Kılıç yaptı. Fotoğraf yarışmasında ilk üçe girenlere çeşitli ödüller verildi.


HEDİYE ÇEKİLİŞİNDE BÜYÜK ÖDÜL 2 KUZU OLDU


Pikniğe gelen köylüler kendileri için hazırlanan mangallarda hazırlanan etleri pişirdi. Hasbeyler Köyü pikniğinde her yıl olduğu gibi hediye çekilişleri yapıldı. Bu yılki hediye çekilişinde şanslı iki numaraya birer tane de kuzu hediye edildi. Birçok hediyenin dağıtıldığı piknikte vatandaşlar gönüllerince yöresel müzik eşliğinde oynadı.


Hasbeyler Köyü Muhtarı Yüksel Apaydın, "Başka köylere örnek olacak birlik ve beraberliğin Hasbeyler Köyü&[#]8217;nde yaşatılmasından gurur duyduğunu belirterek, "Sizlerin her zaman olduğu gibi bundan sormada köyümüze sahip çıkacağınızı ve Hasbeyler Köyü´nü daha da büyüteceğinize yürekten inanıyorum. Organizasyonu düzenleyen ve buraya katılan tüm köy halkımıza teşekkür ediyorum. Gördüğünüz üzere pikniğimize katılım her geçen yıl daha da artıyor. İnanıyorum ki ileriki yıllarda pikniğimize daha fazla insanımız katılacak, gelenek ve göreneklerimizi gençlerimize göstermeye devam edeceğiz" dedi.


Pikniğin sonunda havai fişek gösterileri beğeni ile izlendi.

Editör: Pusula Gazetesi