Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamada, bombalı araç saldırısında 2 polis memurun şehit düştüğü, 5 polis memurunun yaralandığı ve yapılan operasyon sonucunda saldırıyı gerçekleştiren 5 PKK’lı teröristin ise ölü olarak ele geçirildiği belirtildi. Açıklamada, "13 Eylül 2015 günü saat 05.45 sıralarında ilimiz Şırnak merkez Uludere yolu polis uygulama noktasına Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensuplarınca bomba yüklü aracın patlatılması suretiyle yapılan saldırı sonucunda 2 polis memurumuz şehit olmuş, 5 polis memurumuz yaralanmıştır. Vatandaşlarımızın duyarlılığı ve katkılarıyla saldırının ardından yapılan operasyon sonucunda saldırıyı gerçekleştiren 5 terörist ölü olarak ele geçirilmiştir. Operasyonlar devam etmektedir” denildi.
Bombalı saldırıda şehit düşen polis memuru Şahin Altmış'ın (45) Malatya nüfusuna kayıtlı olduğu ve ailesinin Adana'da ikamet ettiği belirtildi. Polis memuru Soner Yıldırım'ın (24) ise naaşının memleketi Trabzon’a gönderileceği belirtildi.
Yaralı polis memurlarından Gaziantep İslahiye doğumlu Ökkeş Çitçi’nin durumunun ağır olduğu, Zonguldak nüfusuna kayıtlı Nurullah Eserli, Hatay İskenderun nüfusuna kayıtlı Vedat Yangın, Niğde nüfusuna kayıtlı Haluk Şafak, İstanbul nüfusuna kayıtlı Yasin Uslu'nun ise sağlık durumlarının iyi olduğu ve tedavilerinin sürdüğü belirtildi.

Editör: Pusula Gazetesi