Adalet ve Kalkınma Partisi’nde (AK Parti), 1 Kasım 2015'te yapılacak milletvekili genel seçimleri için milletvekili aday adayı başvuruları, bu akşam saat 19.00'da sona erdi. 7 Haziran seçimlerinde AK Parti’ye 30 aday adayı başvururken, 1 Kasım genel seçimleri için bu sayı 26 oldu.
AK Parti Zonguldak İl Başkanlığı’na ve Ankara’da Genel Merkeze aday adaylığı için başvuran isimler şöyle:
Ercan Candan, Hasan Özgür Özen, Mehmet Salih Demir, Erol Acar, İbrahim Cansız, İsmail Şentürk, Nazım Cerrah, Arslan Keleş, Mustafa Demiray, Hüseyin Özbakır, Polat Türkmen, Bünyamin Bostancı, Akın Kaymak, Hamdi Uçar, Faruk Çaturoğlu, Aytekin Celal Kazancı, Bayram Berber, Mithat Gülşen, Özcan Ulupınar, İbrahim Poyraz, Muharrem Sarıçam, Ahmet Demir, Saffet Bozkurt, Ahmet Demirci, İsmet Alpsoylu, Cem Dereli.

Aday adayları arasında hiçbir kadın bulunmaması dikkat çekti. 7 Haziran genel seçimlerinde ise, 3 kadın aday adayı başvurmuştu.

Parti genel merkezi ve il başkanlıklarına yapılan başvurular, Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) tarafından sisteme kaydedildi. Başvuruların tamamlanmasının ardından komisyonlar, aday adaylarıyla ilgili gerekli değerlendirmeyi yapacak. Her seçimde olduğu gibi bu seçimde de AK Parti, milletvekili adaylarını merkez yoklamasıyla tespit edecek.

Editör: Pusula Gazetesi