Şırnak'ta bölücü terör örgütü PKK ile girilen çatışmada Zonguldaklı Uzman Çavuş Sercan Sezer ağır yaralandı...
Sezer GATA'ya sevk edildi...
Uzman Çavuş Sercan Sezer’in, sosyal sitede şiir paylaştığı görüldü.
İşte o paylaşım:
“Bozkurtlar diriliyor,ey kutlu atam ATSIZ... Yolların başıdır bu; onun için PUSAT'sız... Bir işimiz hep yarım! yapılmıyor KÜRŞAT'sız..!! Ve katında ona da kırk ayrı selam olsun, 'vaktiyle bir ATSIZ varmış', var olsun..!!!”

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde üç oğlunu birden 2013 yılında askere gönderen Hasan Sezer’in Şırnak’ta görev yapan oğlu Jandarma Uzman Çavuş Sercan Sezer, dün gece PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu yaralandı. Haberi alan baba Hasan Sezer askeri araçla Ankara’ya yaralı oğlunu görmeye gitti.
Kdz. Ereğli ilçesinde 2013 yılında oğulları Serkan, Sercan ve Erkan Sezer’i aynı anda askere gönderen Asiye ve Hasan Sezer çiftinin Şırnak’ta görev yapan oğlu Jandarma Uzman Çavuş Sercan Sezer’e dün gece Milli Jandarma Karakolu yakınındaki kontrol noktasında, karakolun karşısında bulunan Cudi Dağı eteklerinden PKK'lı teröristlerce ateş açıldı. Açılan ateş sonucu bir teğmen çenesinden Jandarma Uzman Çavuş Sercan Sezer ise omzundan vurularak yaralandı. Oğullarının çatışmada yaralandığını öğrenen Hasan Sezer ise büyük endişe yaşadı. Haberi telefonla alan ve oğullarının Ankara GATA’ya sevk edildiğini öğrenen baba Hasan Sezer’i hastaneye götürmek için Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı tarafından araç tahsis edildi. Hasan Sezer, eşi Asiye Sezer, çatışmada yaralanan Sercan Sezer’in üç yıllık nişanlısı ve bazı yakınları ile GATA’ya gitmek için yola çıktı.


DÖNEMİN GENELKURMAY BAŞKANI ÖDÜL VERDİ
Üç oğlunu birden aynı anda askere gönderen Hasan Sezer’e dönemin Genelkurmay Başkanı Necdet Özel tarafından bir sürpriz yapılmış, Şırnak'ta görev yapan Uzman Çavuş Sercan ile Van'da vatani görevini devam ettiren Serkan da ailesinden habersiz Isparta'ya getirilmişti. Dönemin Genelkurmay Başkanı Necdet Özel baba Sezer’e teşekkür plaketi, Serkan, Sercan ve Erkan Sezer’e ise saat göndermişti.


BABA SEZER: “ALLAH OĞLUMUZU BİZE BAĞIŞLADI”
Oğlunun yaralandığı haberini alan ve kendisini arayanların ‘geçmiş olsun’ dileklerini kabul eden baba Hasan Sezer, terör olaylarının artmasının kötü olduğunu, anne ve babaların ağladığını söyledi. Çocuklarından ikisinin askerlik görevini tamamlayıp eve döndüğünü Sercan Sezer’in ise askerde Uzman Çavuş olarak kalıp görevine Şırnak’ta devam ettiğini anlatan baba Hasan Sezer, "Bizi komutanlarımız aradı. Oğlumuzu Cenab-ı Allah bizlere bağışladı. Şırnak'tan Ankara'ya geleceğini duyduk. Biz de GATA'ya gideceğiz. 3 oğlumu da askere göndermiştim. Genelkurmay başkanımızın ödül babası olarak plaketimizi almıştık. Çocuklarımdan ikisi askerliklerini bitirdi. Bir tanesi Uzman Çavuş olarak kaldı. Dün akşam çatışmada yaralandı. Yarası ile ilgili olarak görmeyince bir şey diyemiyoruz. GATA'ya geleceği söylendi. Bize bir araç tahsis edildi. Az sonra Ankara'ya yola çıkacağız. Terör olaylarının artması kötü oldu. Hep analar ve babalar ağlıyor. Şimdi bizim evimize de ateş düştü. Çocukları şehit olan ailelere de başsağlığı diliyorum. Allah sabırlıklar versin. Böyle bir şeyin olacağını da beklemiyorduk. Oldu can Allah bu evladımızı sevdiklerine, sevenlerine bağışladı diyoruz yani" dedi.
Baba Hasan Sezer ve ailesi Ankara GATA’ya gitmek üzere yakınları ile vedalaşıp Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı’ndan tahsis edilen araç ile yola çıktı.



Editör: Pusula Gazetesi