Olası erken seçim nedeniyle 3 dönem kuralının sona ermesi sonucu milletvekili adayı olabilecek isimler arasında yer alan Toptan, “Arkadaşlarımız daha 3 aylarını doldurmadılar. ‘Parti genel merkezleri bunu dikkate alacaktır’ diye düşünüyorum. Bir değerlendirme yapmayı yanlış buluyorum” dedi.

Erken seçim konusunda halkın sabırlı olması gerektiğini belirten Toptan, “Herhangi bir telaşa, bir paniğe gerek yok” dedi.

Halkın sabırlı olması gerektiğini ifade eden Toptan, şunları söyledi:

“HALK YENİ BİR MESAJ VEREBİLİR YA DA HALK MESAJINI TEYİT EDEBİLİR”

“Koalisyon kurulsaydı, iyi olurdu, ama kurulmasının zor olduğu anlaşılıyor. Demokrasilerde seçim yolu çok önemli bir metot, Türkiye’nin hükümetsiz kalması düşünülemez. Halk yeni bir mesaj verebilir ya da halk mesajını teyit edebilir. Bu bakımdan sabırlı olmak lazım... Türkiye seçimi yapacaksa, seçimi beklemek lazım… Herhangi bir telaşa, bir paniğe gerek yok. Seçilen milletvekili arkadaşlarımız daha 3 aylarını doldurmadılar. ‘Parti genel merkezleri bunu dikkate alacaktır’ diye düşünüyorum. Onun için dışında bir değerlendirme yapmayı yanlış buluyorum. Arkadaşlarımız Zonguldak için uğraşıyor, olumsuz söyleyecek bir şey yok. Herkes elinden geleni yapıyor.”
Editör: Pusula Gazetesi