Çaycuma Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu ile Çaycuma Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünün ortak çalışmaları sonucu Çaycuma’da okçuluk kursu açıldı.
Çaycuma Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen kurs büyük ilgi görüyor. Çaycuma spor salonu ve sentetik sahada süren çalışmalar antrenör Oğuzhan Dede tarafından veriliyor. Eğitimlerde temel okçuluğa yönelik dersler alan, ayrıca okçulukta kullanılan malzemeleri tanıyan kursiyerler 3 ay boyunca sıkı eğitime tabi tutulacak. süren kurs sonunda okçuluk branşı için haiz bir sporcu durumuna gelebilecekleri belirtildi.
Ata sporu okçuluğun Çaycuma'da ilgi görmesinin kendilerini memnun ettiğini belirten Okçuluk Antrenörü Oğuzhan Dede, "Amacımız okçuluğu Çaycuma'da tanıtmak,tabana yaymak ve bu branşa yeni sporcular kazandırmak" dedi.

Dede ayrıca okçuluğun ata sporu olduğunu dikkat çekerek, "Gençlerimiz üzerindeki etkisinin özgüven, dikkat, konsantrasyon, düşünce ve duyguları koruma yeteneği, soğukkanlı kalabilme yeteneği, kaygı ve endişeyi engelleme yeteneği açısından önemlidir" diye konuştu.

Kurs ücretsiz olup haftanın 5 günü, toplam 256 saat olarak planlandı. Çaycuma'daki spor dallarına ayrı bir renk katan okçuluk kursuna ilk etapta 15'in üzerinde sporcunun katıldığı belirtilirken, bu sayının artacağın ifade edildi. Haziran’da başlayan kurs 29 Eylül 2015’e kadar devam edecek. Talep olduğu takdirde 29 Eylülden sonra kursların devam edeceği öğrenildi.

Antrenör Oğuzhan Dede, kursun açılmasını sağlayan Çaycuma Halk Eğitim Merkezi’ne ve tesis, malzeme ve diğer sorunların çözümüne katkılarından dolayı Çaycuma Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğüne teşekkür etti.
Editör: Pusula Gazetesi