Karapınar beldesinde üç gün önce yaşanan sel felaketinde esnafın yüzde 80´inin zarar gördüğü bildirildi. Beldede henüz su, elektrik bulunmazken çevre belediyeler esnaf odaları ve Kızılay´ın beldeye yiyecek içecek yardımları devam ediyor.


Bir yandan da beldenin çamurdan arındırılması çalışmaları sürüyor. Dükkanı sel felaketinde zarar gören emekli öğretmen Çiler Ertürk, 30 yıl devlete öğretmen olarak hizmet ettiğini devletin de kendilerine ve beldede bulunan esnafa yardım etmesi gerektiğini söyledi.


Ertürk, kriz, sel felaketi derken mahvolduklarını söyledi. Beldede bulunan esnaf Hüseyin Cinci de sel sularının birden yükseldiğini, dükkanında bulunan arka kapının kırıldığını ve içerisinin denize döndüğünü anlatarak kendisini pencerenin üst kısmına attığını imdat diye bağırarak etraftan helikopter istediğini söyledi. Cinci, dört saat pencerede mahsur kaldığını pencerenin üstünde kalmasından dolayı göğüs kısmının çok acıdığını ifade etti. Cinci, sel suları çekilmeseydi kurtulamayacağını da anlattı.


Karapınar Belediye Başkanı Ercan Kınanç, şehir merkezinde üç metre yüksekliğindeki sel suları ile vatandaşın karşı karşıya kaldığını belirterek sel felaketini şöyle anlattı: "Her esnafımız sel felaketinde kendi sermayesinin yüzde 80´ini kaybetmiş durumdadır. Zaten esnafımız krizden dolayı sıkıntılı bir dönem geçiriyordu.


Gerekli çalışmalar devam ediyor. Çevre belediyelerimiz ve başta ilçe belediyemiz ile Özel İdare gerekli çalışmayı yapıyor. Beldemizde iki fırın vardı. Her ikisi de sel felaketinde zarar gördü. Ekmek çıkartamıyorlar. Dışarıdan Esnaf Odası, Ticaret Odası ve Kızılay´ın ekmek yardımlarıyla vatandaşımız ayakta kalmaya devam ediyor. Sel felaketinden sonra beldemizi basan çamurun büyük bir bölümünü kaldırmış durumdayız. Aralıksız çalışmalarımız devam ediyor."


Beldenin su ihtiyacının şu an dışarıdan karşılandığını anlatan Ercan Kınanç, şunları söyledi:


"Elektrik şehir merkezinde şu an yok. Elektrik kurumu elemanları beldeye elektrik verilmesi için yoğun bir çaba harcıyor.


Çok büyük bir felaket yaşamaktayız. Devletimizin yardımları devam ediyor. Beldemiz kısa sürede bu felaketi atlatacaktır."


Zonguldak Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri beldedeki vatandaşları tek tek gezerek hayvanlar ile üretim alanlarında bir zararları olup olmadığını sordu.

Editör: Pusula Gazetesi