Zonguldak Havaalanının yurt içi seferlere açılmasıyla ilgili talep araştırması yapan Danışmanlık şirketi nihai raporu bu hafta içinde teslim edecek. Akdan Danışmanlık Ytd. Şti. temsilcisi Nilüfer Arıak, “Bu hafta içinde nitelik ve nicelik raporunu BAKKA’ya teslim edeceğiz. Ardından raporda belirtildiği gibi uçak firmalarına raporu ulaştıracağız” dedi.

Zonguldak Valiliğinin isteği doğrultusunda Akdan Danışmanlık Şirketi’ne yaptırılan talep araştırmasında 2 bin 460 anket yapılırken sonuçlar yaklaşık 3 hafta önce Vali Ali Kaban’ın da katıldığı toplantıda açıklanmıştı. Kamuoyu ile paylaşılan anketin özetinde bölge halkının yüzde 90’ın üzerinde uçmayı istediği sonucu çıkarken Danışmanlık Şirketi yetkilisi Arıak, araştırma sonucunu “Bölge halkı şiddetle uçmak istiyor” şeklinde özetlemişti.

Zonguldak Havaalanı Talep araştırması hakkında bilgiler veren danışmanlık şirketi temsilcisi Nilüfer Arıak, “Bu anketler her ilde eşit sayıda öğrenciler, çalışanlar, işverenler ve yolcular üzerinde uygulandı. Burada çalışmanın önceliği öncelikle bir saha araştırmasının yapılmasıydı. Araştırmanın özeti bölge halkının şiddetle uçmak isteğidir. Valilikte aktarılan raporun nitelik ve niceliği bu hafta içinde Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’na teslim edilecek” dedi.

Editör: Pusula Gazetesi