Zonguldak’ta 467 Evler Mahallesi’nde başlatılan sondaj çalışması mahalle halkını çileden çıkarttı. 1 aydır rezillik içerisinde yaşadıklarını belirten mahalleli, “Altyapı çalışmaları var ama bunların gece yapılması ulaşım açısından daha mantıklı olur. Bu tür şeyler Zonguldak adına gece yapılmıyor. Burada öyle bir şey yok. Burada herkes kafasına göre delip kesiyor” dedi.

Vatandaşlar, Zonguldak’ın uzun zamandır devam eden ve Zonguldaklıların bir an önce bitmesini beklediği yol, su ve doğalgaz çalışmaları bir türlü bitmediğini belirterek, bu şekilde, şehirde yaşamanın da imkansız hale geldiğini söylediler.

YILMAZ: “1 AYDIR BU REZİLLİĞİ ÇEKİYORUZ”

Uzun zamandır mahallelerinde çalışma olduğunu belirten mahalle sakinlerinden Cafer Yılmaz, “1 aydır bu rezilliği çekiyoruz. 70 yaşındayım, kaydım ve aşağıya düştüm. Bunun bir çaresi olması lazım. Yukarıda ne yapıyorlar ben de anlamadım. Bir oyuyorlar, bir kapıyorlar. Valla bende düştüğümü hatırlıyorum, başka da bir şey bilmiyorum” diye konuştu. Çalışmalardan dolayı rahatsız olduklarını belirten mahalle sakinleri, “Gerekli önlemlerin alınmasını istiyoruz. Herhangi bir şey yapıyorlar ama sonucu nereye gidecek düşünmeden yapıyorlar. Her kazma vuruşlarında sel, çamur… İnsanlar belli bir yere kadar çıkıp geri dönüyorlar. Belediyeyi göreve davet ediyoruz. Çalışmalara başlamadan önce gerekli önlemleri almalarını istiyoruz. Böyle olmuyor, insanlar mağdur. Çamur ve pislik içindeyiz” açıklamasında bulundu.

“BU SUYU BİZ VERİYORUZ”

Mahallede süren çalışmanın kısa sürede biteceğini belirten ve mahallede çalışma yapan işçilerden biri ise; “Bu yaptığımız yapay sondaj çalışması. Doğalgaz borularının hatlarını çekiyoruz. Herhangi bir boru veya su patlaması söz konusu bile değil. Bu suyu biz veriyoruz. Onu bir şekilde engellemeye çalışıyoruz. Makinemiz su basarak deliyor çünkü delgimiz su sayesinde oluşuyor ama ona bir çare bulmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

“BU İŞİN YAPILMASI İÇİN ÇOK UYGUN BİR YER DEĞİL AMA…”

Mahallede yapılan çalışmanın başka bir alternatifi olmadığını ifade eden bir diğer işçi ise; “Akmercan Gaz Şirketi adına Zonguldaklılara doğalgaz çalışması, yapay sondaj çalışması yapıyoruz. Burada kepçe kazısı yapılamadığı için yolun altını delerek ilerliyoruz. Buradan çıkan hafriyat da sağa sola mutlaka su şeklinde yayılıyor. Bizim makine de su basarak çalışıyor. Onun da önüne geçmeye çalışıyoruz. Birazdan zaten çalışma bitecek ve önlemiş olacağız. Yapabileceğimiz bir şey yok, sonuçta biz de hizmet vermeye çalışıyoruz. Bir takım aksaklıkla yaşanıyor çünkü çalıştığımız arazi dar. Bu işin yapılması için çok uygun bir yer değil ama burada mecbur kalındığı için bu geçiş yapılıyor. Vatandaş bu konuda biraz daha sabretmeli. Zaten çalışmamız bitmek üzere” şeklinde konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi