KAPALI TRİBÜNLERİN YIKIMINA BAŞLANDI

Spor Toto 3. Lig´de mücadele veren Zonguldakspor’un maçlarına ev sahipliği yapan Karaelmas Kemal Köksal Stadı kapalı tribünlerinin yıkımına başlandı.

Üç yıl önce çürük raporu verilen ve Lig maçlarında seyirci alınmayan Kapalı tribünlerinin yıkımına nihayet başlandı.

1948 yılında faaliyete geçen ve Zonguldakspor´un Süper Lig, 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig ve Bölgesel Amatör Lig´de Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray, Trabzonspor gibi takımları ağırladığı Karaelmas Kemal Köksal Stadı Kapalı tribünleri için 2012 yılında çürük raporu verilmişti. Zonguldakspor’a ev sahipliği yapan stad, 67 yıl aradan sonra etap etap yapılmak için yıkılmaya başlandı.

Can güvenliği riski taşıdığı gerekçesiyle üç yıldır kullanılmayan kapalı tribünde geçtiğimiz hafta tahliye çalışmaları ve yüklenici firma tarafından hurda ayırma çalışmaları başlatılmıştı. Bu çalışmaların ardından Tilda İnşaat Firması’nın iş makinelerini Salı günü itibariyle stada giriş yaptı. Yıkım çalışmalarının 10 gün sürmesi planlanıyor. Zonguldak gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Uğur Akdeniz ile Tesisler Şube Müdürü Ayhan Taşkın, yıkım işlemlerini yerinde takip etti. Kapalı tribünlerle başlayan yıkımın ardından etaplar halinde stadın yapımı gerçekleştirilecek. 10 günlük bir süre zarfında yıkılacak olan kapalı tribünler için ihale aşaması başlayacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından projesi hazır olan yeni tribünler 3 bin kapasiteli olacak.

ETAP ETAP STADIN TAMAMI YENİLENECEK

Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Uğur Akdeniz, Kapalı tribünlerin yıkımıyla ilgili şu açıklamayı yaptı, “10 Temmuz’da yıkım için bir firma ile anlaşmıştık. Firma ilk etapta hurdaya vereceği demir, metal gibi aksamları söktü. Bu arada araya Bayram tatili girdi. Bayram talili sonrası 21 Temmuz’da yıkım işlemlerine başladı. Kepçe vuruldu. Bu stat ve tribünler 60 yılı aşkın bir süredir Zonguldak’a hizmet ediyor. Önemli olayların yaşandığı, şampiyonluk sevinçlere ev sahipliği yapmış tarihi bir stat. Tarihi bir stat yıkıldığı için burukluk yaşıyoruz. Ancak bir taraftarda yeni bir tesis yapılacağı için sevinçliyiz. Yeni tribünleri hizmete açtığımız zaman burada yine önemli anılar yaşanacaktır. Gençlik ve Spor Bakanlığımıza böyle bir projeyi başlattığı için teşekkür ediyoruz. Aslında bu karar 2012 yılında alınmıştı. 2012 yılından bu yana çeşitli nedenlerden dolayı bu zamana kadar kalmıştı. 2012 yılında bu işlere başlamış olsaydık şu anda tamamı bitmiş olacaktı. İlk etabı kapalı tribün. Yıkılıp yenisi yapılacak. İnşallah burası bittikten sonra etep etap tamamı yapılacak. 2016 yılı yatırım programına alınıp tamamı yenileyerek hizmete sunmak istiyoruz. Bugün bir yerinden başladık. İnşallah Zonguldak spor camiasına hayırlı olur.”

Editör: Pusula Gazetesi