Bir dönem Anavatan Partisi&[#]8217;nden, bir dönem Ak Parti´den şimdi ise CHP´den Belediye Başkanı olan Gökçebey Belediye Başkanı Zeki Kılınçarslan´ın iktidar partisi dönemlerinde ilçeyi sel felaketinden kurtaracak projeleri yaptırmaması eleştiri konusu olmuştu. Pusula, dün bu konuya yer vererek, seçim sonunda "Halkın gücü kazandı" sloganları atan Gökçebey Belediye Başkanı Zeki Kılınçarslan için "Doğanın gücü halkın gücünü yendi" manşetini atmıştı.


CHP İl Başkanı Osman Yayla, bu manşetin haksız olduğunu belirterek şu açıklamayı yaptı: "Yaşadığımız son hafta içinde Karadeniz Bölgemiz aşırı yağışlara maruz kalmıştır. Yağışlar mevsim normallerinin çok çok üstünde, doğal felaket oluşturacak güçtedir. Nitekim Gökçebey ilçemizi sel basmış; birçok hasar, yıkım oluşmuştur. Bu doğal bir felakettir. Bizleri de derinden üzmüştür. Tek tesellimiz, can kaybının olmayışıdır.


Bir gazetemiz, Gökçebey´deki su baskını olayını Sayın Belediye Başkanımız Zeki Kılınçarslan´ın alt yapıya önem vermemesine bağlamaya, onu kusurlu göstermeye çalışmaktadır ki bunu anlamak mümkün değildir. Böyle acılı, üzüntülü bir günde gerçek dışı yorum, haksız bir kusur izafesi insanları çok üzmekledir. Olayı bilmeden bu gibi yazılar yazılmamalıdır.


Su baskınının, selin, Gökçebey Belediyesi ile ne alakası olabilir ki? Olay oluş şekli bellidir. Çok aşırı yağmurlar sonrası, dere taşmıştır. Selin dağlardan, ormanlardan sürükleyerek getirdiği ağaçlar, büyük tomruklar ve çeşitli atıklar köprü altlarını tıkamış, bir kısım suyun mecrası değişmiştir. Dere yatağı suları taşıyamamıştır. Bu şekilde Gökçebey İlçesi taşkın suların hasarına, yıkımına uğramıştır. Olay budur. İlçede insan gücünün yetebileceği her türlü tedbir alınmıştır. Buna rağmen ani su baskını yaşanmıştır. Bu doğal felaketin kusurlusu asla Belediye veya Başkanı değildir. Kusurlu başka yerde aranmalıdır. Ancak şu anda yaraların sarılması zamanıdır. Acıların, üzüntülerin paylaşılması zamanıdır. Birlik zamanıdır. İnşallah bir daha böyle bir felaketi yaşamayız. Gökçebey´imize, esnafımıza, Sayın Belediye Başkanımıza geçmiş olsun."

Editör: Pusula Gazetesi