Gazeteciler, Karaelmas Gazeteciler Derneği’nin (KGD) geleneksel iftar programında buluştu. Geçtiğimiz Cuma akşamı Belediye Kültür Merkezi’ndeki Kültür Kafe’de düzenlenen iftar programına; KGD Başkanı Osman Sav ve Yönetim Kurulu üyeleri, Zonguldak’ın gözü, kulağı ve sesi olan gazeteciler katıldı.

SAV: “RAMAZAN’DA KAN İHTİYACININ FAZLA OLDUĞUNUN FARKINDAYIZ”

KGD olarak sosyal sorumluluklarının farkında olduklarını ve gazeteciliğin sadece haber yapmaktan ibaret olmadığını belirten KGD Başkanı Osman Sav, “Geleneksel olarak her Ramazan ayında gazeteci arkadaşlarımız ile birlik ve beraberliği sağlamak için iftar programı düzenliyoruz. 4 yıldır da bu iftar programımıza daha güzel bir anlam yüklemek için kan bağışında bulunuyoruz. Özellikle Ramazan ayında kan ihtiyacının fazla olduğunun farkındayız. Hem iftar, hem de kan bağışı ile iki türlü hayır işlemek istedik. Biz ilk başlarda bu kan bağışına katlımın az olduğunu düşünmüştük, ancak Karaelmas Gazeteciler Derneği olarak bizim yaptığımız bu etkinlik, diğer sivil toplum kuruluşlarına örnek olmuş. Onlar da kan bağışı kampanyaları başlatmışlar. STK’ları da kan bağışı kampanyasına davet ediyorum. Kan, sürekli bir ihtiyaçtır. Bizler gazeteciler olarak sahada koşturuyoruz, ancak sosyal sorumluluklarımızın da farkındayız. Katılan arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum” dedi.

GAZETECİLERE FİLYOS GEZİSİ SÜRPRİZİ

Dernek olarak faaliyetlerinin tüm hızıyla devam ettiğini belirten Başkan Sav, “Dernek olarak Ramazan ayı öncesinde eğitim çalışmalarımız vardı. En son diksiyon üzerine bir eğitim programı düzenlemiştik. Ramazan ayı dolayısıyla etkinliklerimize ara vermek zorunda kaldık. Ancak Ramazan ayı sonrasında dernek olarak etkinliklerimiz dolu dolu devam edecek. Gazeteci arkadaşlarımıza da bir sürprizimiz olacak. Bir Filyos gezisi düzenleyeceğiz. Daha önce bu tür geziler düzenlemiştik, talepler oldu ve tekrar bir gezi düzenleyeceğiz. Seçim süreci geçirdik, yoğun bir tempo vardı. Arkadaşlarımız yoruldu, stres atmaya ihtiyaçları var. Gazeteci arkadaşlarıma da bu duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

ÖKSÜZ: “BAZEN KAN BAĞIŞININ NE KADAR HAYATİ BİR ANLAM TAŞIDIĞINI ANLAYAMIYORUZ”

Karaelmas Gazeteciler Derneği’nin iftar programı ile birlikte kan bağışı kampanyası düzenlemesinin anlamlı bir etkinlik olduğuna dikkat çeken Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Zonguldak İl Temsilcisi, KGD Yönetim Kurulu Üyesi, ve Pusula TV Genel Yayın Yönetmeni Atilla Öksüz, “Kan bağışı konusunda Kızılay’a destek olan ve dernek olarak anlamlı bir etkinliğe imza atan KGD Başkanı Osman Sav’a teşekkür etmek gerekiyor. Bazen kan bağışının ne kadar hayati bir anlam taşıdığını anlayamıyoruz. Kan verirken öğrendim, benim kan grubum B Rh (+) ve şu anda hastanede iç kanama geçiren bir hastanın bu kana ihtiyacı varmış. Ramazan ayı içerisinde daha duyarlı olmamız ve kan bağışında bulunmamız gerekiyor. Kan bağışı konusunda duyarlı olmalıyız” ifadelerini kullandı.

İftar programının ardından KGD’nin önderliğinde gazeteciler, Şehitler Anıtı’nın önünde bulunan Kızılay Kan Merkezi’ne ait kan bağış aracına giderek, kan bağışında bulundu.



Editör: Pusula Gazetesi