Zonguldak’ın trafik sorununu büyük ölçüde çözecek Mithatpaşa Tüneli’nin İkincimakas ayağındaki delme çalışmaları projeye takıldı. Roman vatandaşların evleri varken alana girilip incelenmeden hayali proje çizildiğini söyleyen yetkililer, gerçek proje için alandan alınan teknik bilgilerin verildiğini, projenin hazırlanmaya başlandığını belirttiler.
Projenin hazırlanır hazırlanmaz delme işleminin başlanacağını ifade eden yetkililer, bu sürecin bir ayı bulabileceğini vurguladılar. Şantiye Şefi Hüseyin Güntürk, “Devletimiz ödenek konusunda hassas ve biran önce bu tünellerin bitmesini istiyor. Çünkü bunların bitmesiyle Zonguldak’a bir huzur gelecek” dedi.
Çalışmaların ödenek olmadığı gerekçesiyle durduğu yönündeki söylentileri yalanlayan Şantiye Şefi Güntürk, Bağlık bölümündeki çalışmaların hızla devam ettiğini, İkincimakas mevkiinde ise yeni projenin beklendiğini ifade etti.
Güntürk, “Tünelin Bağlık’tan giriş tarafından zaten 400 metre açıldı. Tünel çalışmamıza çift taraflı devam edeceğiz. Zaten tek taraflı çalışırsan maliyeti artar. Bin 500 metrelik tünelin 750 metresi bir taraftan, 750 metresi de diğer taraftan olacak. İkincimakas’ta yeni projenin gelmesini bekliyoruz. Gelir gelmez çalışmaya, delmeye başlayacağız. Bu tüneller yapıldıktan sonra Zonguldak rahatlayacak. Devletimiz ödenek konusunda hassas ve biran önce bu tünellerin bitmesini istiyor. Çünkü bunların bitmesiyle Zonguldak’a bir huzur gelecek” dedi.
Editör: Pusula Gazetesi