Çağ Çelik tarafından yapılan bu yatırımın Zonguldak için çok önemli olduğunu ifade eden Dağdelen, Çağ Çelik´in Bartın limanından da yükleme yaptığını fakat asıl merkezin Zonguldak olduğunu söyledi.


Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürü Rıfat Dağdelen, liman sahası içerisine yapılan depo ile ilgili soruları yanıtladı.


Deponun Zonguldak´a yapılan çok ciddi yatırımlardan biri olduğunu belirten Dağdelen; "Liman bizimdir ve oradan TTK olarak para kazanacağız. Burası sayesinde pek çok insan da karnını doyuracaktır. Ayrıca hurda deposu değil antrepodur" dedi.


Yatırımcı hakkında bilgi veren Dağdelen şöyle dedi:


"Hurda deposu diye bir şey yok. Orada 100 milyon dolarlık bir ihracat yapılacak. Çağ Çelik tarafından yatırım yapılacak. Birkaç ay önce bu yatırıma başlanıldı. Zonguldak´a yapılan çok ciddi bir yatırımdır. Hurdahane ile hiçbir ilgisi yoktur. Haddahanelerde üretilen Rusya-Ukrayna-Romanya-Bulgaristan gibi ülkelere ihraç edilecek şeylerin konteynırlara konulup gemilere yükleneceği yer olarak kullanılacaktır. Bunların merkezi Karabük´tedir. Çağ Çelik´in sahibi ve Karabük Demirçelik´in ortağı bunu yapacaktır.


Liman bizimdir ve oradan TTK olarak para kazanacağız. Türkiye ihracat yaptığı için para kazanacaktır. Burası sayesinde pek çok insan da karnını doyuracaktır. Ayrıca hurda deposu değil antrepodur. Fabrika gibi bir iş yeridir. Şuanda da 650-700 bin dolarlık yatırım yapılıyor. Bartın limanından da yükleme yapıyorlar ama esas bizim buradan yükleme yapacaklar ve bizim limanın büyük bir ihracat kapasitesi olacak."

Editör: Pusula Gazetesi