Ataması Yapılmayan Sağlıkçılar Platformu Sözcüsü Aras Ali Altıntaş, &[#]8220;Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü&[#]8217;nün gerçekleştirdiği bu alımları kamuoyu ile paylaşmasını, alınan personeli neye istinaden aldığını, yeterlilik seviyesini, hangi okul mezunu olduklarını, sağlık meslek lisesi mezunları dururken neden düz lise mezunu istihdam ettiklerini açıklamalarını istiyoruz ve bu konunun sonuna kadar hukuki yollarla takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz&[#]8221; dedi.
112 Acil Sağlık Hizmetlerinde görevlendirmek üzere sürücü alımı yapılacağının ilan edilmesinden sonra Zonguldak&[#]8217;ta 30 sürücü istihdamının gerçekleştirildiğini ifade eden Altıntaş, yazılı açıklamasında şöyle dedi:
&[#]8220;Bilindiği üzere ülke genelinde 112 Acil Sağlık Hizmetlerinde görevlendirmek üzere sürücü alımı yapılacağı Sağlık Bakanlığı tarafında ilan edilmişti ve hizmet alımı ile yapılan bu alımların başvuruları bağlı bulunulan İl Sağlık Müdürlüklerine CV vermek kaydı ile gerçekleşti. Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde de 30 sürücü istihdamı gerçekleştirdi, fakat yapılan bu alımların tamamen hakkaniyet ve adaletten uzak olduğunun anlaşılması çok zaman almadı. Sadece Zonguldak için değil, tüm Türkiye için manzara pekte farksız değildi. Ataması Yapılmayan Sağlıkçılar Platformu olarak, bu konunun takipçisi olduk ve gördük ki hemen hemen her ilden aynı şikayetler geliyor. Acil Sağlık İstasyonlarında 112 ambulans şoför alımı isteğine binaen CV&[#]8217;mi vermek suretiyle başvuru yaptım. Alım için gerekli olan şartları taşımama rağmen tarafıma başvurumun kabul edilmediği bilgisi dahi bildirilmeden alınan personeller işe başlatılmıştır. Bilindiği üzere Ambulans Sürücülük Hizmeti Alım Teknik Şartnamesi&[#]8217;nin 7.5&[#]8217;inci maddesinde sürücülerin öncelikle acil tıp teknisyeni ve paramediklerden oluşacağı, diğer sağlık personellerinden ve nihayetinde sağlık eğitimi almış kişilerden oluşacağı hüküm altına alınmıştır. Tıbbi sekreterlik bölümü mezunu olmama rağmen yani sağlık eğitimi almış olmama rağmen, en önemlisi ilk ve acil yardım eğitimini almış olmama rağmen tarafıma hiçbir gerekçe gösterilmeksizin başvurum reddedilmiştir. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu&[#]8217;nun 10/2&[#]8217;nci maddesi: &[#]8216;Amir, maiyetindeki memurlara hakkaniyet ve eşitlik içinde davranır. Amirlik yetkisini kanun, tüzük ve yönetmeliklerde belirtilen esaslar içinde kullanır&[#]8217; hükmünü amirdir. Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri ile Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik&[#]8217;in 9&[#]8217;uncu maddesinde ise; &[#]8216;Kamu görevlileri; tüm eylem ve işlemlerinde yasallık, adalet, eşitlik ve dürüstlük ilkeleri doğrultusunda hareket ederler&[#]8217; hükmü yer almaktadır. Ataması Yapılmayan Sağlıkçılar Platformu adına ben şahsım adına Zonguldak Valiliği&[#]8217;ne 19 Haziran 2015 tarihinde konunun incelenmesi ile alakalı bir dilekçe sundum. Ataması Yapılmayan Sağlıkçılar Platformu adına; Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü&[#]8217;nün gerçekleştirdiği bu alımları kamuoyu ile paylaşmasını, alınan personeli neye istinaden aldığını, yeterlilik seviyesini, hangi okul mezunu olduklarını, Sağlık Meslek Lisesi mezunları dururken, neden düz lise mezunu istihdam ettiklerini açıklamalarını istiyoruz ve bu konunun sonuna kadar hukuki yollarla takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi