CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, MHP´nin AKP ile koalisyon konusunda hemen hemen anlaşmaya vardığını söyledi. Yarkadaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın CHP´nin koalisyonda yer almaması için çaba sarfettiğini söyledi.

KRT Haber Koordinatörü Çağlar Cilara´nın yayınında soruları yanıtlayan Yarkadaş, MHP´nin, CHP tarafından dile getirilen, ´yüzde 60 hükümet kursun, Bahçeli Başbakan olsun´ talebine neden karşı çıktığını anlattı. Yarkadaş MHP´nin AKP ile gayri resmi pazarlıklar içinde olduğunu ve hemen hemen koalisyon için anlaştıklarını söyledi.

Yarkadaş, MHP´nin ´yüzde 60 hükümet kursun´ önerisini geri çevirmesinin, AKP ile koalisyon kurmak için kolları sıvama anlamına geldiğini belirtti. CHP´li vekil Yarkadaş ayrıca MHP´nin Murat Başesgioğlu´nu İçişleri Bakanı yapmak için pazarlık yürüttüğü bilgisini de verdi.

"MHP MURAT BAŞESGİOĞLU´NU İÇİŞLERİ BAKANI YAPMAK İÇİN PAZARLIKLARINI SÜRDÜRÜYOR"

"Daha önce MHP´nin AKP ile hükümet kurmak için flört ettiğini söylemiştim. Hatta bunun kanıtlarını da ortaya koymuştum. Bunlardan biri, MHP´nin yaptığı pazarlıklarda Meclis Başkanı olarak Eskişehir milletvekili Ruhsar Demirel şartını ortaya koyması. Ankara kulislerinde MHP´nin AKP ile hükümet kurmak çeşitli pazarlıklar yaptığı ve gayri resmi görüşmeler içinde bulunduğu biliniyor. Örneğin, MHP´nin şuan İçişleri Bakanlığının mutlaka kendisinde olması yönünde pazarlık yürüttüğü ve Murat Başesgioğlu´nun isminin geçtiği görülüyor."

"MHP, HDP İLE BİR GÖRÜNTÜ VERMEK İSTEMİYORUM BAHANESİ ALTINDA AKP İLE KOALİSYON HAZIRLIĞINA GİRİŞTİ"

"MHP, HDP ile birlikte görüntü vermek istermiyorum bahanesi adı altında aslında AKP ile bir koalisyona yeşil ışık yakıyor. Bütün bu tartışmalar önümüzdeki hafta yapılacak olan Meclis Başkanlığı seçiminde bitecek. Eğer meclis başkanlığı seçiminde MHP´nin adayına AKP oy verir ve AKP aday çıkarmazsa bu AKP ve MHP´nin birlikte koalisyon kuracağına ilişkin en önemli işarettir. MHP´nin de CHP ile değil AKP ile koalisyon kurmaya çalıştığı görülüyor.

"MHP ULAŞTIRMA, ENERJİ, ADALET, İÇİŞLERİ BAKANLIKLARINI İSTİYOR, HEMEN HEMEN ANLAŞTILAR"

"MHP, AKP ile yaptığı gayri resmi görüşmelerde Ulaştırma, Adalet ve Enerji bakanlıklarını istiyor, iki Başbakan Yardımcılığı ve Meclis Başkanının MHP´li olmasını istiyor. Bu talepler üzerinde hemen hemen anlaştılar."

"ERDOĞAN CHP´Yİ DEĞİL MHP´Yİ İSTİYOR"

"Tayyip Erdoğan AKP´nin MHP ile koalisyon kurmasından yana. CHP´nin hiçbir şekilde koalisyonlarda yer almaması için çaba sarfettiğini görüyoruz. Ankara´da MHP´nin AKP ile pazarlık yürüttüğü ve hükümet kurmaya çalıştığı açıkça anlaşılıyor.

ÇAKAN BAKAN MI OLUYOR?

Enerji Bakanlığı´nın MHP´ye bırakılması halinde Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı, MHP Zonguldak Milletvekili Zeki Çakan´ın da bakan olması bekleniyor.

Editör: Pusula Gazetesi