Zonguldak´ın Ereğli ilçesinde arızalanan otomobilini sanayiye götürmek için yüklediği çekicinin sahibini, ücret konusunda anlaşamayınca bıçaklayarak ağır yaralayan 21 yaşındaki Akın Sofu, 15 yıl hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanmaya başladı.
Geçen 25 Mart´ta meydana gelen olayda Akın Sofu, iddiaya göre arızalanan otomobilini sanayi sitesine götürmek için 46 yaşındaki Baki Baykurt´un çekicisine yükledi. Sofu ile Baykurt arasında yol boyunca ücret konusunda anlaşmazlık yaşandı. Sanayi sitesi önünde kavgaya dönen olayda Akın Sofu, cebinden çıkardığı bıçak ile Baki Baykurt´u bıçakladı. 9 bıçak darbesiyle ağır yaralanan Baki Baykurt, Ereğli Devlet Hastanesi´ndeki tedavisinin ardından iyileşerek taburcu oldu.
Tutuklanan Akın Sofu, Zonguldak 1´inci Ağır Ceza Mahkemesi´nde, &[#]8220;kasten öldürmeye teşebbüs&[#]8221; suçundan 15 yıl hapis cezası istemiyle yargılandığı davada hakim karşısına çıktı. Mağdur sanık sıfatıyla duruşmada hazır bulunan Baki Baykurt hakkında ise, Akın Sofu´yu döverek basit yaraladığı gerekçesiyle 5 yıl hapis istendi.
BİRBİRLERİNİ SUÇLADILAR
Duruşmada kendisini savunan sanık Akın Sofu, Baki Baykurt´un sanayiye giderken anlaştıkları ücretten 20 lira daha fazla istediğini, bu yüzden tartıştıklarını söyledi. Sofu, "Bana küfür etmeye başladı, sonra saldırdı ve vurdu. Silah çekeceğini düşünerek bıçağı çıkartıp korkutmak amaçlı 3 kez saldım. Sonra birlikte yere düştük. Kalktıktan sonra ben akaryakıt istasyonuna gittim. Oradakilere ambulans ve polise haber vermelerini söyledim" dedi.
Baki Baykurt ise, Akın Sofu´nun para vermek istemediğini ileri sürerek, "Bana küfür edince kavga ettik. Beni kendine çekerek vurmaya başladı" diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi