TEMA Zonguldak İl Temsilciliği, kendilerine destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür belgelerini vermek için ödül töreni düzenledi. TMMOB Maden Mühendisleri Odası Şube Lokali’nde yapılan ödül törenine; Vali Yardımcısı Ahmet Mailoğlu, Zonguldak Belediye Başkanvekili Mevlüde Yalçıner, Zonguldak Barosu Başkanı İbrahim Kerem Ertem, TMMOB Maden Mühendisleri Odası Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı, CHP’li Belediye Meclis Üyeleri; Gökhan Demir, Altan Sezgin, Mehmet İzzet Türkçelik, Lale Karakulak, çok sayıda davetli katıldı.

TEMA İl Temsilcisi Berran Aydan, açılış konuşmasında kendilerine destek verenlere teşekkür ederek şunları söyledi:

AYDAN: “VATAN TOPRAKLARIMIZI BİRÇOK NEDENLE BAŞTA EROZYON SEBEBİYLE KAYBEDİYORUZ”

“Dünya Çölleşmeyle Mücadele Günü ve Toprak Bayramı’nı kutluyoruz. Bize destek veren kurum ve kurululara birer küçük mütevazi teşekkür belgeleri sunmayı amaçladık. TEMA’nın bir sloganı var; ‘Toprak yoksa ekmek de yok’. Gerçekten de öyle, doğada bir santimetre yüksekliğinde verimli tarım toprağının oluşması için gereken zaman bin yıldır. Ama biz pek çok sebeple bin yılda oluşuna bu değerli ve içinde birçok canlıyı barındıran vatan topraklarımızı bir çok nedenle başta erozyon sebebiyle kaybediyoruz. Çölleşmeyle mücadele için acil önlemlerin bir an önce alınması gerekiyor. Yanlış uygulamalara topraklarımızın verimini azaltıyor. TEMA Vakfı olarak 2015 Toprak Bayramı’nda sağlıklı yaşamanın, sağlıklı topraklarda mümkün olabileceğini vurguluyoruz. Bizler yaşanabilir bir gelecek için gönüllüyüz, hem çocuklarımızla yaptığımız çalışmalarda geleceğe umut yeşertmek istiyoruz. Umutsuzluğa kapılmamak istiyoruz, hepimiz bu topraklarda yaşıyoruz. Bütün çalışmalarımızda biz destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum.”

Aydan’ın konuşmasının ardından 2014-2015 yılı faaliyetlerinden oluşan slayt gösterisi sunuldu. Ardından ise TEMA İl Temsilciliği’ne destek veren kurum ve kuruluşlara ödülleri verildi. Programın sonunda Kadir Orhan ve Hüseyin Demirci, bağlama eşliğinde, “Benim Sadık Yarım Kara Toprak” adlı türküyü seslendirdiler.

Editör: Pusula Gazetesi