Olay, Ereğli´ye bağlı Müftü Mahallesi Çetin Apatay Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre dün gece kimliği belirsiz bir kişi kaldırım taşlarını sökerek yol kenarında park halinde bulunan otobüs, otomobil ve TIR´ların camlarını kırdı. Sabah saatlerinde Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası yanındaki alanda inşaat çalışması yapan işçiler durumu fark ederek polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri yaklaşık 500 metre mesafede camları kırılan otobüs, otomobil ve TIR´larda inceleme yaptı. Camları kırılan araçları fotoğraflayan olay yeri inceleme polisleri kapı ve camlardan parmak izi ve kan örnekleri aldı.

Gece saat 01.15 sıralarında işçi servisi yaptıktan sonra otobüsü park edip eve gittiğini belirten sürücülerden Servet Kaya, sabah telefonla kendisine bilgi verildikten sonra aracının camlarının kırık olduğunu gördüğünü söyledi. Camları kırılan TIR´ın sürücüsü Uğur Tuzluoğlu da TSO binası yanında çalışan kepçe operatörünün sabah kendisine haber verdiğini belirterek, olayın neden gerçekleştiğini bilmediğini söyledi. Tuzluoğlu kendi aracı ile birlikte aynı civarda yaklaşık 15-20 aracın camlarının kırıldığını ifade etti.

Polis olay yerinin yakınındaki iş yerlerinden güvenlik kamera kayıtlarını alarak çok sayıda aracın camını kıran kişi ya da kişileri bulmak için çalışma başlattı.
Editör: Pusula Gazetesi