Zonguldak&[#]8217;ta sabah 08.00´den itibaren seçmenler sandık başına gitti. Öğleye doğru sandıklarda yoğunluk yaşanmaya başlandı. Zonguldak Valiliği Merkez Huzurevi´nde kalan yaşlılar, huzurevinin yakınındaki Bahçelievler İlkokulu´nda oylarını kullandı. Yürüme güçlüğü çeken yaşlılar, huzurevi görevlileri tarafından tekerlekli sandalye ile okula getirildi. Huzurevi sakinleri, zemin kattaki sandıkta görevlilerin yardımıyla oylarını kullandı.
Aynı okulda Tülay ve Selim Sarı çifti ise oylarını 3 aylık bebekleriyle kullandı. Çift, zarflarını kızları Beka ile birlikte sandığa atarken, çevredekilerin de ilgi odağı oldu.
1196 numaralı sandıkta ise ilginç bir olay yaşandı. Kabine girip oyunu kullanarak sandık başına gelen bir seçmen, kendisine çift oy pusulası verildiğini ve ikisini de mühürleyip zarfa koyduğunu söyledi. Sandık başkanının uyarısıyla kabine tekrar geri dönen seçmen, oy pusulalarından birini çıkarıp sandık başkanına verdi, tek oy pusulası olan zarfı da sandığa attı. Sandık başkanı, seçmenden aldığı oy pusulasını iptal etti, tutanakla Merkez İlçe Seçim Kurulu´na teslim edeceğini söyledi.

AMBULANS İLE OY KULLANMAYA GÖTÜRÜLDÜ
Tepebaşı Mahallesi Su Deposu Sokak&[#]8217;ta annesi 88 yaşındaki Afi Deveci ve babası 89 yaşındaki Veysel Deveci ile birlikte yaşayan ve 10 yıl önce geçirdiği rahatsızlık sonucu felç kalan 49 yaşındaki Adnan Deveci&[#]8217;nin oy kullanması için komşuları ambulansı arayarak yardım istedi. Eve gelen sağlık ekipleri yatağa bağımlı yaşayan Deveci&[#]8217;yi sedyeye alarak evden dışarı çıkardı. Deveci, ambulansla oy kullanacağı Zonguldak İmam Hatip Anadolu Lisesi&[#]8217;ne götürüldü. Babası ve annesi de komşularının otomobilleriyle aynı okula geldi. Deveci, giriş katındaki 1161 No&[#]8217;lu sandıkta sedyede sıranın kendisine gelmesini bekledi. Sağlık görevlilerin yardımıyla sedye üzerinde oy kullanacağı kabine giren Deveci&[#]8217;nin yanına babası Veysel Deveci de girerek yardımcı oldu. Adnan Deveci&[#]8217;nin oyunu kullandığı zarfı babası sandığa attı. Annesi Afi Deveci de tekerlekli sandalye ile gelerek oyunu kullandı.
Ailenin oylarını kullanmasının ardından Adnan Deveci ve babası Veysel Deveci ambulansla, anne Afi Deveci ise komşularının otomobiliyle tekrar evlerine bırakıldı.
FELÇLİ KADIN TEKERLEKLİ SANDALYE İLE OY KULLANDI
Zonguldak&[#]8217;ta, sol tarafından felçli 80 yaşındaki Elmas Yalçın, kızı, damadı ve torunun yardımıyla tekerlekli sandalye ile oy kullanacağı Fener Anadolu Lisesi&[#]8217;ne geldi. Yalçın, oy kullanacağı 1213 No&[#]8217;lu sandığın ikinci katta olması nedeniyle oyunu zemin katta kullanmak istedi. Oğlu 54 yaşındaki Recai Demir, sandık görevlileriyle konuşmasına rağmen, &[#]8220;Sandığın olduğu kata gelmesi şart. Merdivenlerden çıkarın&[#]8221; denilince oy kullandırtmadan kayınvalidesini eve götürmek istedi. Bu sırada başka sandık görevlileri araya girerek Recai Demir&[#]8217;i ikna etti. Bunun üzerine Elmas Yalçın, ikinci kata yakınlarının ve görevlilerinin yardımıyla çıkartılarak oyunu kullandı.

Editör: Pusula Gazetesi