Türkiye’nin en büyük ağır sanayi kuruluşlarından biri olan Erdemir Grubu, çelik ve sanatı, “Çelik ve Yaşam Ulusal Çelik Heykel Öğrenci Yarışması”nda yeniden bir araya getirdi. Erdemir Grubu’nun 50’inci yılında, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi işbirliğiyle, Türkiye’deki üniversitelerin heykel bölümlerinde lisans ve lisansüstü öğrenim gören öğrencilere yönelik düzenlenen yarışmanın ödül töreni, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tophane-i Amire Kültür Sanat Merkezi Tek Kubbe Salonu’nda gerçekleştirildi. 144 öğrencinin katıldığı yarışmada birincilik ödülünü Hüseyin Güven alırken, ikincilik ödülü Yeliz Cantekin’in, üçüncülük ise Uygur Börte Ekinci’nin oldu.

SERGİ, 5 HAZİRAN´DAN İTİBAREN TÜRKİYE’Yİ GEZECEK

50’nci yılında “Tek Hedef, Tek Yürek, Çelikten Gelecek” sloganıyla çalışmalarına yön veren Erdemir Grubu’nun heykel yarışmasında ayrıca 10 öğrenci mansiyon, 10 öğrenci jüri özel ödülü, 5 öğrenci Erdemir özel ödülü aldı. Ödül alan çelikten eserlere ek olarak 44 eser ise sergilenmek üzere jüri tarafından seçildi. Söz konusu “Çelik ve Yaşam” konulu sergi, 5 Haziran 2015 Cuma günü akşamdan itibaren Tophane-i Amire’den yola çıkarak Erdemir Grubu’nun İstanbul, Ereğli, İskenderun ve Sivas’ta yer alan fabrika ve işletmelerinde sergilenecek.

Erdemir Grubu Kurumsal İlişkiler Koordinatörü Banu Kalay Erton, ödül töreninde yaptığı konuşmada, “Yetenekli gençlerimizi teşvik edebilmeyi, benzeri girişimlerin çoğalması için diğer kuruluşlara örnek olmayı arzu ederek yola çıktık. Erdemir Grubu’nun 50’inci yılını kutladığımız bu dönemde üçüncü kez gerçekleştirdiğimiz yarışmamızda, bir daha çeliğin sanatla buluşmasına, bu eserlerden önemli bir kısmının bizzat ürettiğimiz çeliğin kullanılarak yaratılmasına vesile olduk. Umuyorum ve inanıyorum ki yarışmamız, bu alanda eğitim alan gençlerimizin tasarım yolculuğunda hayatlarında bir fark yaratacaktır” dedi.

14 ÜNİVERSİTEDEN ÖĞRENCİLER YARIŞTI

Yarışmanın birincisi 5 bin TL, ikincisi 4 bin TL, üçüncüsü 3 bin TL, 10 mansiyon sahibi 2 biner, 10 jüri özel ödülü sahibi bin 500’er ve 5 Erdemir Grubu özel ödülü sahibi bin 500’er TL’nin sahibi oldu. Erdemir Grubu’nun üçüncü kez düzenlediği yarışmaya; Akdeniz, Anadolu, Atatürk, Dokuz Eylül, Erciyes, Gazi, Hacettepe, Kocaeli, Marmara, Mersin, Mimar Sinan, Muğla Sıtkı Koçman, Selçuk ve Trakya Üniversitelerinden lisans ve lisansüstü eğitimi sürdüren öğrenciler başvurarak katıldı.

Editör: Pusula Gazetesi