Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak Milletvekili ve Eski Enerji Bakanı Zeki Çakan, Erdemir’de bin 970 taşeron işçisini daimiye geçmesini kendilerinin sağladığını iddia eden CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal ile Milletvekili Adayı Ünal Demirtaş’a sert yanıt verdi.
Çakan, CHP Zonguldak 2. Sıra adayı Ünal Demirtaş’ın vekaletini aldığı Kandilli Beldesi’ndeki tekstil işçilerini 15 bin TL’ye varan rakamlarda mağdur ettiğini söyledi. MHP Zonguldak Milletvekili Adayı ve Eski Enerji Bakanı Zeki Çakan seçim çalışmalarını Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde sürdürdü. Ziyaret ettiği Sarıkorkmaz Mahallesi Abalı Sokakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çakan, CHP Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Hayrettin Kartal ile CHP Zonguldak 2. Sıra Milletvekili Adayı Ünal Demirtaş’a yüklendi. Gazetecilerin CHP İlçe Başkanı Hayrettin Kartal’ın milletvekili adayı Ünal Demirtaş ile düzenlediği basın toplantısında ERDEMİR’e bin 970 taşeron işçisinin daimi işçi statüsüne geçmelerini kendilerinin sağladığı sözlerinin hatırlatılması üzerine Çakan “Ünal Demirtaş CHP 2. Sıra milletvekili adayı mı? Onu bilmiyordum, öğrenmiş oldum” dedi. O dönemde MHP, ANAP ve DSP koalisyon hükümetinin olduğunu, kendisinin de o dönemde enerji bakanlığı yaptığını anlatan Çakan, CHP’nin ise hükümet üyesi bile olmadığını ifade etti.
ÇAKAN: “CHP HÜKUMET ÜYESİ BİLE DEĞİLDİ”
Çakan konuşmasında şunları söyledi; “Açıklamayı yapan CHP İlçe Başkanı Hayrettin Kartal ve Ünal Demirtaş. Ben hiçbir şey demiyorum. Artık bunlar şaşırmışlar diyorum. Çünkü MHP, ANAP, DSP koalisyonunda ben Enerji Bakanıyım, özelleştirmeden sorumlu da Anavatan Partisi’nden Yılmaz Karakoyun. O dönemde özelleştirmeyle ilgili olarak, taşeron işçileriyle ilgili olarak daha önce işe girenlerin işe alınması söz konusu olduğunda CHP koalisyon hükümeti değil. Hükümete üye bile değil. O dönemde şu andaki sendika başkanı Yusuf Ziya Odabaş’da orada ama sendika başkanı olarak değil. O zamanki İlhami Erdoğ başkanımız bütün bu görüşmelerin içinde. Hiç utanmadan, sıkılmadan yalana tevessül ederek, böyle bir şey söylemelerine cevap verme gereği bile duymuyorum. Artık bunlar acizliklerini, yarın öbür gün başka şeylerde söylerlerse şaşırmam. Onlara en güzel cevabı verecek olan sokakta dolaşırken basın mensupları da kayıt aldı, o dönemde işe girenlerden 30-40 kişi cevabını verdi. Şu anda da benim yanımda olan kardeşlerimde cevaplarını verecekler” dedi.
Çakan’ın halk toplantısına katılan bazı Erdemir çalışanları da Zeki Çakan sayesinde taşerondan daimiye geçtiklerini, onun sayesinde ekmek sahibi olduklarını belirterek “Bakanım Allah senden razı olsun” dedi.

“KONUŞMAYA DEVAM EDERSE KASETLERİ YAYINLARIM”
Kendisi hakkında açıklama yapan CHP ilçe Başkanı Hayrettin Kartal ve Demirtaş’a “Hiç sıkılmıyor musunuz? Böyle bir şeye tevessül ve tenezzül etme gereğini niçin duyuyorsunuz?” diye soran Çakan, korkunun ecele faydası olmayacağını dile getirdi. Çakan konuşmasını şu sözlerle sürdürdü;
“Ereğli’de MHP ve Zeki Çakan birinci çıkacak. Milletvekili olarak Ereğli’nin dertlerini dert edinerek, sevinçleriyle seviçlenerek geçmişte olduğu gibi evlatlarımızı işe yerleştirmek için bütün mücadelemi yapacağıma, ayrıca onları kendilerine layık bir şekilde hizmet edeceğime, o açıklama yapılırken yanında duran birileri gibi Armutçuk’ta ‘İşçilerin hakkını arayacağım’ diyerek işçileri 7 bin lira, icra ile 15 bin TL’ye yakın faizi ile mahkemeye verenler utansın. O işçiler gelir konuşurlar. Kandilli’ye gidip icraya verdiği işçilerin karşısında konuşamayıp da gizli odada sessiz duranlar utansın. Ben göğsümü gere gere her yerde konuşuyorum. Gecenin bu saatinde burada da yanımda geçmişte ekmeğine vesile olduğumuz arkadaşlarımız konuşuyor. Şu anda saat 21.15. Şu kalabalığı görüyor musunuz? Bunlar bizim kara kaşımıza, kara gözümüze aşık oldukları için değil, bize inandıkları, bizi sevdikleri, bundan sonra yeni tohumlar ekeceğimize inandıkları için varlar. Korkunun ecele faydası yoktur. Bu kadar üzülmesinler. Bu kadar küçülmesinler. Siyaset uzun ince bir yoldur. Abice onlara son söyleyeceğim şudur; Siz buraya kendiniz geldiniz, bu bir senaryo değildi. Her gittiğimiz yerde aynı sevgi ve aynı ilgi var. Niçin bu kadar küçülüyorsunuz? Niçin bu kadar koltuğa sarılmak ve rozet takmak için yalan söylüyorsunuz? Niçin iftira atıyorsunuz? Bu değer mi? Siyaset ahlak işidir, siyaset insanlık işidir. Siyaset dürüstlük, yapılacak işleri anlatmak, vatandaşı ikna etmek ve vatandaşın oyunu isteme sanatıdır. Bu siyasi partilerden aday olan arkadaşlarıma sesleniyorum; küçülmeyin, yalan söylemeyin. O ERDEMİR’de çalışan bin 975 kişi şu an 20 bin kişi oldu. Eğer konuşmaya devam ederse, o işçi arkadaşlarımızın konuşmaları elimde. O konuşmaların tümünü yayınlarım. Ama buna tenezzül etmem, etmeyeceğim de.”
Editör: Pusula Gazetesi