Zonguldak İl Seçim Kurulu, MHP İl Başkanlığı´nın başvurusu üzerine, AK Parti seçim büroları ve seçim araçlarında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın okuduğu şiirler ve isminin geçtiği &[#]8220;Dombra&[#]8221; şarkısının çalınmasını yasakladı.
MHP İl Başkanlığı, AK Parti seçim bürolarında ve seçim araçlarında, Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın kendi sesiyle okuduğu şiirler ve isminin geçtiği ´Dombra´ şarkısının çalınmasının yasaklanması, engellenmesi talebiyle Merkez İlçe Seçim Kurulu´na başvurdu. Ancak Merkez İlçe Seçim Kurulu, 21 Mayıs´ta talebi oy birliği ile reddetti. MHP, bunun üzerine İl Seçim Kurulu´na başvurarak, Merkez İlçe Seçim Kurulu´nun kararının kaldırılmasını ve söz konusu şiir ve şarkının yasaklanmasını istedi.
İl Seçim Kurulu´nun 29 Mayıs´ta oy birliği ile aldığı kararda, Cumhurbaşkanlığı makamının ve şahsının seçim propaganda çalışmalarında kullanılmasının tarafsızlık ilkesine aykırı olduğu belirtildi. Merkez İlçe Seçim Kurulu kararının kaldırılmasına karar veren İl Seçim Kurulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın okuduğu şiir ve ismi kullanılarak ´Dombra´ şarkısının çalınmasını yasakladı.

Editör: Pusula Gazetesi