Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü’nde 00.00-08.00 vardiyasından ocaktan çıkan ve 08.00-16.00 vardiyası için ocağa inen maden işçileri ile buluşan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak 1’inci Sıra Milletvekili Adayı Zeki Çakan, Zonguldak’a ve Türkiye’ye hizmet için elini taşın altına koyduğunu ifade etti. TTK’nın kapatılmasına ve özelleştirilmesine hangi şartta ve makamda olursa olsun izin vermeyeceğini belirten Çakan, “Üretimin artırılması için en az 5 bin kişi alınacaktır. TTK’nın zararının ortadan kaldırılması için bir enerji santrali kurulacak ve TTK kömür satmak yerine 4 katı fazla kar ederek elektrik satacaktır. Bu sayede TTK zarar etmekten kurtulacak ve maden ocaklarımıza kömür üretimi için işçi alımı sağlanmış olacaktır” dedi.

Çakan’ın TTK Karadon Müessese Müdürlüğü’ne yaptığı ziyarete; MHP 3’üncü Sıra Milletvekili Adayı Ahmet Emre Bayramoğlu, MHP Zonguldak Belediye Başkanı Adayı Gürkan Gülay, MHP Kilimli İlçe Başkanı Serdar Yaralı ve partililer katıldı.

“TÜRKİYE TAŞKÖMÜRÜ KURUMU’NA 4 BİN 500 İŞÇİ ALDIK”

TTK’ya her zaman sahip çıktıklarının altını çizen Çakan, “Bakanlığım dönemimde TTK’ya 4 bin 500 işçi aldık. Bu işçileri alırken de noter huzurunda ve Zonguldak’ın çocuklarını aldık. Şimdi utanmadan ve sıkılmadan, aşağılık bir şekilde bazı siyasiler iftira atıyorlar. İshak Alaton tarafından söylenmiş olan bir sözü benim söylediğimi iddia ediyorlar. Ben bu güne kadar madenlerimiz için, TTK için çok mücadele verdim. İshak Alaton tarafından söylenen, ‘madenler balıkçı yapılsın’ sözünü benim söylediğim yönünde iftira atıyorlar. Bu iftirayı kim atıyorsa; aşağılıktır, haysiyetsizdir ve şerefsizdir. Bu güne kadar Zonguldak’a ve ülkemize bir çivi çakmayanlar, politika yapmak ve sükse yapmak için iftiralar atarak belden aşağıya vurmaya çalışıyorlar. Bunu da kendileri için bir kazanç sanıyorlar. Ben hem ülkeme hem Zonguldak’ımıza hizmet edebilmek için taşın altına elimi koydum. Ben belediye başkanlığı dönemimde bile maden ocaklarımızın kapatılmaması için mücadele verdim. Dönemin Başbakanı Tansu Çiller’in karşısına bin kişi ile çıkmadık mı? Biz bu mücadeleyi her dönemimizde verdik ve vermeye de devam edeceğiz. Şimdi soruyorum, bu iktidar döneminde üretime kaç tane işçi alındı? Karadon’da, Gelik’te, Armutçuk’ta üretim durdurulmadı mı? Şu anda güvenlik amaçlı üretim yapılmıyor mu? Üretimin durmasını güvenliğe bağlıyorlar, madem öyle neden tedbir alınmıyor? Tedbir alınmayacak… Bu ocakların kapatılması için kararı bu hükümet aldı bile… Seçim bildirgemize yazdığımız bir şey ver. TTK’nın kapatılmasına ve özelleştirilmesine asla izin verilmeyeceğiz. Üretimin artırılması için en az 5 bin kişi alınacaktır. TTK’nın zararının ortadan kaldırılması için bir enerji santrali kurulacak ve TTK kömür satmak yerine 4 katı fazla kar ederek elektrik satacaktır. Bunun yanında bir tane de devlet teşviki ile kok fabrikası kurulacak ve bu fabrika teşvik ile ihraç edilen kok kömürü ile rekabet edebilecek konuma getirilecektir. Ben eski Enerji Bakanı olarak bunlarla ilgili hesabımı yaptım. Çatalağzı Termik Santrali’ni özelleştirdiler. Özelleştirildi de ne oldu? 600 milyon para ile Türkiye zengin mi oldu? TTK’da bizim bıraktığımız dönemde 20 bin kişi vardı. Şu anda 9 bin işçi var. Bu hükümet, TTK’nın kapatılması için hangi adımlar varsa bu adımların hepsini atmıştır” şeklinde konuştu.

“BU ÜLKEDE ‘NE MUTLU TÜRKÜM’ DEMEK ARTIK SUÇ OLMADI MI?”

Siyasete girmeyi düşünmediği bir dönemde tekrar siyasete girdiğini hatırlatan Milletvekili Adayı Çakan, “Ben 3 koltuk hariç bütün koltuklarda oturdum. 40 yıl devletime hizmet ettim. 1995 yılında oturduğum koltuğa tekrar oturmak için 65 yaşımda olmama rağmen çalışıyorum. Gece saat 00.00’lara kadar çalışıyorum. Benim zorum ne? Benim zorum, ülkem ve bölgem. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bölünmek üzere kardeşlerim. Terörist başı ile pazarlıklar yapılmıyor mu? Dalgalanan al bayrağımızın rüzgarı kesilmeye çalışılmıyor mu? ‘Ne mutlu Türküm’ demek bu ülkede artık suç olmadı mı? Önümüzde bir seçim var ve sandığa gideceksiniz. Ben 1995 yılında oturduğum koltuğa tekrar oturmak için değil, ülkeme ve bölgeme hizmet etmek için soyundum” diye konuştu.

“HERKESE BU NUMARAMI VERİYORUM: 0532 241 20 20”

Millete hizmet için yola çıktıklarını her fırsatta dile getiren ve vatandaşların her zaman kendisine ulaşabileceğini belirten MHP Milletvekili Adayı Çakan, “Ben siyasetçiyim, politikacı değilim, benim bu güne kadar tek bir telefon numaram oldu ve ömrüm boyunca da o numarayı kullandım. Belediye Başkanı olduğum dönemde cep telefonları yeni çıkmıştı, 0532 241 20 20 numaralı hattım var ve başka da numaram hiçbir zaman olmadı. Herkese de bu numaramı veriyorum. Bu güne kadar bir kişi bile, ‘Kapısına gittim, görüşemedim, evine gittim, evinin kapısını bana açmadı’ diyen varsa gelsin karşıma çıksın. Eğer milletle görüşmeyeceksen, caka satmak ve rozet takmak için milletvekili olmayı seçtiysen, diyecek bir şeyim yok. Ama benim Allah’a şükür caka satmaya, rozet takmaya ihtiyacım yok. Bugün beni Zonguldak halkı bağrına basıyorsa, bu benim başkanlığım dönemindeki hizmetlerimdendir, Bartın halkı beni bağrıma basıyorsa, bu Bartın Milletvekilliği dönemimde yapmış olduğum hizmetlerdendir” açıklamasında bulundu.

Editör: Pusula Gazetesi