Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, Torba Yasa ile rödevanslı saha sahiplerine getirilen yüksek maliyetlerinin kanunla çözüme kavuştuğunu belirtti. Rödevanslı saha sahiplerinin maliyetlerinin düşürülmesi ile Zonguldak’ta 6 bin kişinin istihdam sahibi olacağına dikkat çeken il Başkanı Tosun, “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Taner Yıldız, gerekli kanunu onayladı ve Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’na sundu. 3 gün öncesine kadar kanun Başbakanımızın önündeydi, Başbakanımız hazineye talimatını verdi. Onlarda konuyla ilgili bir çalışma içerisindeler” dedi.

“TANER YILDIZ GEREKLİ KANUNU ONAYLADI”

Rödevanslı saha sahiplerinin, Torba Yasa’dan dolayı kaynaklanan maliyeti ve mağduriyeti olduğuna dikkat çeken AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, “Hükümetimiz bu maliyetleri azaltmak ve rödevans sahiplerinin şartlarını iyileştirmek için çalışmalar içerisindeydi. Bununla ilgili olarak bir kanun çıkartıldı. Sayın Özcan Ulupınar ile birlikte bu konunun sıkı bir takipçisi olduk. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımız Sayın Taner Yıldız gerekli kanunu onayladı ve Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’na sundu. 3 gün öncesine kadar kanun Başbakanımızın önündeydi, başbakanımız hazineye talimatını verdi. Onlarda konuyla ilgili bir çalışma içerisindeler. Konuyla ilgili olarak son görüşmelerimiz Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Nevzat Kavaklı ile oldu. Başbakanımız kendisi talimatı vermiş ve hızlı bir şekilde sonuçlandırılmasını istemiş. Bizim de beklentimiz Sayın Başbakanımızın bunu bugün miting alanında, buradan açıklaması olacaktır” şeklinde konuştu.

Rödevanslı sahalar zararlarını karşılarsa ve şartlarını iyileştirirse bir istihdam alanı açılacağına dikkat çeken Tosun şöyle konuştu:

“İLK ETAPTA 3 BİN 500 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANMIŞ OLACAK”

“Şu anda çalıştırdıkları işçi sayısını artıracaklar. İlk etapta 3 bin 500 kişiye istihdam sağlanmış olacak. Bu istihdam zamanla 6 veya 7 binlere kadar çıkmış olacak. İşsiz arkadaşlarımıza iş sahası açılmış olacak, Zonguldak gibi göç veren bir ilimiz için bu sayı çok önemli bir sayıdır. Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu, Madenci Anıtı’nda Zonguldaklı kardeşlerimize hitap edecektir. Biz mitingimize bütün Zonguldak halkını bekliyor ve davet ediyoruz. Başbakanımız Zonguldak’a sadece miting için geliyor, inanıyoruz ki Zonguldaklılara güzel müjdeler verecektir. Mitingin dışında kendisi Zonguldak Valiliği’ni ziyaret edecek. Yoğun bir programı olduğu için başka bir yere ziyarette bulunamayacak. Son dakika alınan bir karar ile Sayın Başbakanımız 81 ilde miting yapacağını belirtti. Programında yarın için 2 miting vardı ancak şu anda programında yarın için miting sayısı 3’e çıkartıldı. Kendisinin programı çok yoğun…”

“DOSYAMIZI BAŞBAKANIMIZA SUNDUK, MÜJDESİNİ MİTİNG ALANINDA VERECEKTİR”

Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sundukları dosyayı hatırlatan Tosun, “Biz Zonguldak ile ilgili bir dosya hazırladık ve bu dosyayı Sayın Başbakanımız Davutoğlu’na sunduk. Bu dosya ile ilgili olarak Sayın Başbakanımız çok güzel haberler verecektir. Sunduğumuz dosyada en başta Türkiye Taşkömürü Kurumu’na işçi alınması yönünde bir talebimiz var, bunun yanında rödevans saha sahiplerinin mağduriyetine yönelik talebimiz vardı ancak bu sorun büyük aşamada şu anda çözüldü. Bunun yanında Zonguldak’ımızın bir stadyuma ihtiyacı olduğu yönünde talebimiz var, havaalanımızı kendisine ilettik, Filyos Projesi ve tersaneler ile ilgili maddeler var, duble yollarımızın yapımının hızlandırılması yönünde bir talebimiz var. İnşallah bugün miting alanında bu taleplerimizin müjdesini vereceklerdir” dedi.

Editör: Pusula Gazetesi