Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, Genel Başkanları Devlet Bahçeli’nin Zonguldak’ta yaptığı mitingi Pusula’ya değerlendirdi. Bazı çevrelerin mitinge katılımı az bulmasıyla ilgili eleştirileri değerlendiren Ayan, miting için eleştiri değil, teşekkür aldığını ifade etti.

Bahçeli’nin mitingde; Zonguldak ve TTK ile ilgili bir şey söylemediği yönündeki eleştirileri yanıtlayan Ayan, “Kim o mikrofona çıkıp ‘Evet ben iktidar olduğumda 5 bin işçi alacağım’ derse yalan söylüyordur” diye konuştu.

Mitingin, çok önemsedikleri bir miting olduğunu belirten, Ayan şöyle konuştu:

“MİTİNGİN KALABALIĞI ZONGULDAK’IN MHP’YE SAHİP ÇIKTIĞININ GÖSTERGESİDİR”

“Genel Başkanımız Zonguldak’ta en son 2004 yılında yerel seçimlerde miting yapmıştı. Daha sonrasında 2008, 2010 ve 2014 yıllarında Zonguldak’a ziyaretlerde bulunmuştu. Mitingimizin amacına ulaştığını düşünüyoruz, alanı çok coşkulu gördük. Mesai saatinde olması ve Zonguldak Kömürspor’un maçının olması bir yan etkiydi, ama bunlar mazeret sayılmamalı. Miting için yoğun emek veren teşkilatlarımıza ve bizleri yalnız bırakmayan bütün hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Mitingin kalabalığı ve coşkusu bakımından Zonguldak’ın MHP’ye sahip çıktığının göstergesidir. Aynı zamanda MHP’nin Zonguldak’ta başarıya ulaşacağının bir göstergesidir. Genel Başkanımız Türkiye resmini konuşmak için Zonguldak’a geldi. Seçim beyannamesinde istihdamla ilgili önemli açıklamaları vardı. TTK’ya işçi alınacağı ile ilgili neden açıklama yapmadığı yönünde eleştiriler var. Bu yönde bir beklentiler oluşmuş. Bu Devlet Bahçeli farkıdır. Yarına dair, siyaset kurtarmak için, insanların gözünü doldurup, oy toplamak için politika yapan bir isim değil. O bakımdan Türkiye’nin tüm hassasiyetini düşünen, büyük resme bakan bir devlet adamı olduğundan dolayı genele hitap etmiştir. 5 bin işçi alınması yönünde bir beklenti oluşmuş, dikkat ederseniz beyannamede 700 bin işsize iş verme imkanı sağlıyoruz. Buraya dikkat etmek lazım… TTK’da üretimin artırılabilmesi için mutlaka işçi alınması gerektiğini, MHP iktidarında da mutlaka bunun sağlanacağını yetkililere söyledik. Orada alkış alabilmek için, insanların gözünü doldurmak için miting yapan bir genel başkan değil. Genel başkanımız, Zonguldak’a çok üzüldü, ‘Bu şehre yazık oluyor’ dedi. Zonguldak’a sahip çıkacağını zaten bize bildiriyor.”

Bahçeli’nin TTK ile ilgili bir şey söylememesini eleştirenlere yanıt veren Ayan, şunları söyledi:

“DİĞER SİYASETÇİLERİN ‘İŞÇİ ALIRIZ’ DEMESİ HİÇBİR ŞEY İFADE ETMEZ”

“Açık artırım yapar gibi ‘O 5 bin dedi’, ‘O 9 bin dedi’ gibi rakamlara aldanmamak lazım. Bir anda 5 bin işçiyi kimse alamaz. Aldığınız zaman orada iş güvenliğini ihlal etmiş olursunuz. Bunların belirli bir kademeleri olmalı. Kim o mikrofona çıkıp ‘Evet ben iktidar olduğumda 5 bin işçi alacağım’ derse yalan söylüyordur. Sonuçta yeraltı madenciliğine adam alıyorsunuz. Her an hayati riski olan bir işe iş başı yapılmasından bahsediyoruz. Ben burada genel başkanımdan aldığım talimatlar doğrultusunda söz veririm. Bizim iktidarımızda TTK, özelleşmez, kapatılmaz. Bizim parti programımızda yeraltı kaynaklarımızın üretime ve yer üstüne çıkarılması bir tek bizde olan bir şey. Bundan dolayı vatandaşlarımızda bir endişe, bir kaygı olmasın. Hükümet 13 yıldan beri konuşuyor, milletvekili ayrı, enerji bakanları ayrı konuşuyor. Hüseyin Çelik geldi, burada farklı konuştu. Kurumun bağlılığı bakımından bana göre Enerji Bakanı’nın söylediği doğrudur. Diğer siyasetçilerin bundan sonra ‘İşçi alırız’ demesi hiçbir şey ifade etmez. CHP milletvekilleri bunun için çok uğraştılar, ama sonuç ortada. Onun için siyasi algının değişmesi gerekir. Mitinge katılımın az olmasıyla ilgili değişik siyasi partilerden bir şey söyleyenler olur. Miting için bizi herkes tebrik etti, mitingle ilgili olumsuz bir şey duymadım. Tablo ortada, resim ortada, ben bunlara takılmam.”

Editör: Pusula Gazetesi