Çaycuma´da delegelerle bir araya gelen Hamdi Uçar, Celil Uzun´un başkanlık koltuğunu basamak olarak kullanmak istediğini söyleyerek; "Amacı gündemde olup 2011 yılında istifa ederek Milletvekili Adayı olmak. İl Başkanlığın döneminde kaç defa Çaycuma´ya, Gökçebey´e, Devrek´e geldin. Buraların köylerini bilmezsin. Geçtiğimiz seçimlerde tek liste olduğu için delegelere gitmeyen Celil Uzun, şimdi köyleri tanıma imkânı buldu" şeklinde konuştu.


Ak Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan da Hamdi Uçar´a destek vererek; " Siz Hamdi Bey´e destek vermek için burada toplanmışsınız, bende sizin fikrinize saygı duyduğum için buradayım. Son gün gelmiş Celil Bey araziye çıkmış. 2007´den beri Zonguldak´a çivi çakılmadı diyor. Acaba bu arkadaşım Çaycuma´daki ikinci köprüden geçmedi mi? Zonguldak dere yatağının üzerindeki geçidi görmedi mi?" diye sordu.


Ak Parti İl Yönetimi Kongre öncesinde Çaycuma´daki delegelerle bir araya geldi. Toplantıya Ak Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, İl Başkanı Hamdi Uçar ve Yönetim Kurulu, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, Merkez İlçe Başkanı Aytekin Kazancı, Çaycuma İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu, Gökçebey İlçe Başkanı Zeki Usluoğlu, Belde Belediye Başkanları, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri ile çok sayıda delege katıldı. Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Vedat Emeksiz, Çaycuma teşkilatının tamamının toplantıya katıldığını söyleyerek; "Bu tabloda seçimin sonucunu tahmin etmek hiç de zor değil. Tüm teşkilat mensuplarının burada bulunması desteğin ifadesidir" dedi.


Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, birlikten güç doğduğunu ve yeni seçilecek yönetimle projeleri hayata geçireceklerini söyledi. Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar da konuşmasında 6,5 yıldır yaptıklarını milletin kafasına sokmaktan çok anlatmaya çalıştıklarını söyledi.


Partiyi hiçbir zaman basamak olarak kullanmadığını söylen Uçar; " Bana destek veren tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Sizlerle birlikte çok güçlü bir teşkilat oluşturacağıma söz veriyorum.


Yeni yönetim bölgenin sorunlarının daha çok üzerinde durup çalışmalara devam edecektir. Çok sancılı bir seçim süreci geçirdik. Genel merkezimizin tek liste olması için ısrar etmesi ve Celil arkadaşımızın adaylıktan vazgeçmemesi bizleri sıkıntıya soktu. Kendisi Çaycuma´da Bünyamin arkadaşımızla Gökçebey ve Devrek´te de bazı arkadaşlarımızla istişare içinde olup geçmişteki seçimlere hep tek liste halinde gitmiştir. Şimdi ise "Siz aday olmayacaksınız, ben olacağım. Parti zafiyete uğradı" diyor.


Sen partiyi derleyip toparlayacaktın da neden istifa ettin. Altında başka nedenler var. İleride istifa edip milletvekili adayı olacaksın. Parti kurulduğundan bu yana iki tane yerel ve genel seçim geçti. Ben hiçbir zaman görevimden ayrılıyorum, bir yerlere aday olacağım demedim. Ben hamallık yapacağım diyorum. Celil Uzun gündemde kalıp 2011 yılında milletvekili adayı olmak istiyor. Şimdi hangi hizmetten bahsediyorsunuz. Bu koltuğu basamak olarak kullanıyorsun.


İl Başkanlığın döneminde kaç defa Çaycuma´ya, Gökçebey´e Devrek´e geldin. Buraların köylerini bilmezsin. Geçtiğimiz seçimlerde tek liste olduğu için delegelere gitmeyen Celil uzun şimdi köyleri tanıma imkanı buldu. Bu bölgeyi tanımayıp projeleriniz hayata geçireceğim diyen insanlara inanmayın.


Bir defa köye, beldeye gelmemişsin ben il başkanıyım diyorsun. Biz seviyemizi korumak istiyoruz ama bu süreçte arkadaşımız yapmış olduğu açıklamalarla delegelerin kafalarını karıştırıyor. Hatta ve hatta bu milletvekillerini çalıştıracağım diyor.


Sanki vekillerimiz tembel çocukta o çalıştıracak. Huzurun ve istikrarın olmadığı yerde başkan olması mümkün değildir. İnşallah Allah bizi utandırmaz. Seçildiğim takdirde gideceğim başka bir yer yok. Haftanın her günü bizlere ulaşabilirsiniz" şeklinde konuştu.


Son olarak söz alan Ak Parti Milletvekili Fazlı Erdoğan, Celil Uzun´un Başbakan ve Milletvekillerini takmadığını söyleyerek; "Milletvekilleri olmadan senin şansın artıyorsa bu taban kimin tabanı" dedi.


Erdoğan; "Kongrede iki arkadaşımız yarışacağa benziyor.


Genel Merkez aranızda anlaşın güçlü bir kadro oluşturun demiş. Birinci arkadaşımızın hem sorumluluğu hem yetkisi var. Çünkü İl Başkanı. Onun ağzından çıkan her kelime sizleri tahrik edip sokağa dökebilir.


Kendisi az konuşacak net mesajlar verecek. Attığı her taş kimi vuruyor diyerek hesap etmeden istediği gibi at koşturabilir. Çünkü yetkisi var. Siz Hamdi Bey´e destek vermek için burada toplanmışsınız bende sizin fikrinize saygı duyduğum için buradayım.


Son günler gelmiş Celil Bey araziye çıkmış. 2007´den beri Zonguldak´a çivi çakılmadı diyor. Acaba bu arkadaşım Çaycuma´da ikici köprüden geçmedi mi? Zonguldak dere yatağının üzerindeki geçidi görmedi mi? TTK´ ya 3 bin işçi Hamdi Bey zamanında alındı. Eğer bu delege onu seçerse sizinde hesap verme durumunuz olur.


Herkese umut verip sandıkta farklı sonuçlar çıkıyorsa siyasette güven unsuru zedelenir. Siz hem sandıkta hem yatağınızda teste tabisiniz. Kavgalı eve kız vermezler. Derdimiz Ak Parti´nin beraberliği. Hamdi Bey´in kader çizgisinde seçilerek başkan olmak varsa olur" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi