Zonguldak kent merkezinde bulunan esnafları ziyaret eden Çakan, esnaf tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Ziyaret ettiği esnaflara kendi döneminde yapılan çalışmaları anlatan Çakan, 7 Haziran’da doğru olan kararı vatandaşların vereceğini ifade etti.

ÇAKAN, “ZONGULDAK EKONOMİK YÖNDEN ÇÖKMÜŞ DURUMDA”
Ziyaretler kapsamında Doğan Taksi Durağı’nı da ziyaret eden Çakan, burada taksicilerin sıkıntılarını dinledi. Durağın Zonguldak’ın en eski taksi duraklarından biri olduğunu söyleyen çakan, “Zonguldak ekonomik yönden benim dönemimden çok geride, daha önce Ereğli’de tersanelerde 10 bin kişi çalışıyordu, şu anda 150 kişi çalışıyor. Taşımacılık kalmamış, tersaneler kapanmış, sac ticareti yok. Zonguldak’ta da TTK’ya biz 2000 yılında 4 bin 500 kişi aldık. TTK’da o yıllarda 15-16 bin işçi çalışıyordu. Şu anda bu sayı 9 bine düşmüş. Zonguldak ekonomik yönden çöküyor. Bu seçim benim için değil sizin için çok önemli. Bu devletin birliği, beraberliği bozuluyor. Omurga sarsılmaya başladı. Bugün kimlerle pazarlık yapıldığını görüyorsunuz. Benim bu yaştan sonra siyasete tekrar atılmam, tecrübelerimi, bilgi ve birikimimi ülkeme ve bölgeme aktarmak içindir. Gelin birlik ve beraberlik içinde olalım buradan bizi en az iki milletvekili ile gönderin.

ÇAKAN, “3 KOLTUK HARİÇ BÜTÜN KOLTUKLARA OTURDUM”
40 yıldır Türkiye’ye hizmet ettiğini söyleyen Çakan, “Cumhurbaşkanlığı, Meclis Başkanlığı ve Başbakanlık harici bütün koltuklara oturdum. Kemerbaca’da doğan Zeki Çakan olarak, sadece 3 koltuk hariç Türkiye’deki bütün koltuklara oturdum. Ama hiçbir zaman ne oldum delisi olmadım ve böbürlenmedim. Hiç kimseyi bir işi olduğu zaman kapıdan döndürmedim. Bugüne kadar bana oy verenlerin hiçbirinin oyunu ben kendime haram ettirmedim. Sayın Genel Başkan’ımız Devlet Bahçeli de ´Zonguldak’la ilgili olarak 81 ile tanınmayacak, özel statünün Zonguldak’a tanınması lazım´ dedi. Bunu da biz seçim bildirgemizde yazdık. İnanın sizlere faydalı olabilmek için yola çıktık. Biz faydalı olacağımıza inanıyoruz, siz de inanıyorsunuz oyunuzu istiyoruz” şeklinde konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi