Eğitimde ve bilimsel araştırmalarda yüksek kalitede ürünler vermek için çalışmalarına devam eden Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ), bir protokolü de ulusal haritacılık kurumu olan Harita Genel Komutanlığı (HGK) ile imzaladı. Ankara Sheraton Oteli&[#]8217;nde gerçekleştirilen imza törenine, Harita Genel Komutanlığı&[#]8217;nın yanı sıra Bülent Ecevit Üniversitesi&[#]8217;nin de aralarında bulunduğu 11 üniversitenin rektörü katıldı. İmzalanan protokol kapsamında üniversiteler, Harita Genel Komutanlığı ile harita bilimi alanında araştırma ve geliştirme konularında iş birliği çalışmaları yürütecek.

İmzalanan protokole göre bünyesinde harita mühendisliği, jeodezi ve fotogrametri mühendisliği, geomatik mühendisliği ile jeofizik mühendisliği gibi harita mühendisliğine yakın ve birlikte çalışan disiplinlerde bölümleri bulunan üniversiteler ile HGK arasında, haritacılık ve Coğrafi Bilgi Sistemi (CBS) alanında araştırma ve geliştirme çalışmalarının yürütülmesi, tecrübe ve bilgi paylaşımı sağlanacak.

İş birliği protokolü hakkında bir açıklama yapan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, haritacılık alanında çok önemli bir işbirliğine imza attıklarını belirterek şunları söyledi: &[#]8220;Zengin bir arşive sahip olan Harita Genel Komutanlığı ile böyle bir işbirliği protokolünün imzalanması Mühendislik Fakültesi Geomatik Mühendisliği Bölümü&[#]8217;ne önemli bir avantaj sağlamış olacaktır. Geomatik Bölümümüz, son dönemde önemli başarılar elde etmektedir. Mühendislik Fakültemizin bu iş birliği protokolünün sağladığı imkanlarla ulusal ve uluslararası ölçekte önemli çalışmalar yapma potansiyeli de artmış olacaktır.&[#]8221;

Kısa bir süre önce Maden Tetkik Arama (MTA) Genel Müdürlüğü ile imzaladıkları yeryüzü hareketlerinin izlenmesinde modern gözlem tekniklerinden daha etkin bir şekilde yararlanılması konusundaki protokol imzaladıklarını hatırlatan Rektör Özer, &[#]8220;Mühendislik alanında yapılan yatırımlar ve protokoller bu alanda önemli neticeler vermektedir. Protokol zengin bir altyapı için gerekliydi. Yapılan bu protokollerle Geomatik Bölümümüz ulusal ve uluslararası ölçekte önemli çalışmaları yürütmüş olacaktır. İmzalanan protokol neticesinde yeni çalışmaların yapılacağından eminim. Ayrıca çalışmalarda emeği geçen Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Uzun&[#]8217;a ve Geomatik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu&[#]8217;na teşekkür ederim"dedi.

Editör: Pusula Gazetesi