Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) merkez kampüsünde 21’incisi düzenlenen Uluslar Arası Bilim ve Gençlik Haftası’nın ilk gününde konser verecek olan pop müzik sanatçısı Gökhan Türkmen, saat 21.00’de başlayacak konserde sahneye çıkmadı.
Konser alanını erken saatlerde dolduran öğrenciler Türkmen’in sahneye çıkmamasını alkışlarla ve ıslıklarla protesto etti. Sahneye çıkan bir görevli öğrencilerin protestolarını yatıştırmak istedi ancak görevlinin ses sisteminde arıza olmasından dolayı Gökhan Türkmen’in sahneye çıkamadığını belirtmesi üzerine öğrenciler sahneyi pet şişe yağmuruna tuttu. Sahnede bulunan görevliler pet şişe yağmurundan kaçarken sahnede bulunan müzik aletleri zarar gördü.
Yaşanan olay üzerine pop sanatçısı Gökhan Türkmen sosyal paylaşım sitesinde konuyla ilgili bir açıklama yayınladı. Ancak Türkmen’in sosyal paylaşım sitesinde yaptığı açıklamaya yorum yapan öğrenciler, Tükmen’e tepki göstermeye devam etti. Türkmen sosyal paylaşım sitesindeki açıklamasında “Ses sisteminin uygunsuzluğu ve altyapının yetersizliği yüzünden biz bu konseri veremedik. Bu konserin umarım telafisi olur, biz de istediğimiz konseri gerçekleştirmiş oluruz. Tekrar herkesten özür diler, sevgilerimi sunarım” dedi. Ünlü sanatçının hayranları, sanatçının sahneye çıkmamasına olan tepkilerini Türkmen’nin sosyal paylaşım sitesine yayınladığı mesajlara yorumlar yaparak sürdürdü.
Editör: Pusula Gazetesi