Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal Mayıs ayı boyunca çocuklar, engelliler, öğrenciler için halka hitap edecek şenlikler düzenlediklerini açıkladı. Uysal şenlikler sonunda Egemen Sekmen, Ramazan Çelik ve Ferhat Göçer’in halk konseri vereceğini söyledi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal Belediye Başkan Yardımcıları Nazım Erdoğan, İbrahim Cöbek, Esra Alpago ve Alptekin Dursun ile birlikte Mayıs ayı içerisinde düzenlenecek olan etkinlikler hakkında bilgi vermek amacıyla basın toplantısı düzenledi.

Uysal toplantıda ilk olarak 1 Mayıs İşçi Bayramını kutladı. 1 Mayıs öncesi belediyede çalışan 139 işçiyi kapsayan toplu sözleşme görüşmelerini neticelendirdiklerini ifade eden Uysal, işçilere yüzde 12 ile 25 arasında değişen oranlarda zam yaptıklarını anlattı.

Mayıs ayında ilk olarak çocuklara yönelik olarak ‘Haydi oynayalım’ projesi çerçevesinde Ereğli Kapalı Spor Salonu’nda oyunlar oynanacağını dile getiren Uysal, etkinlik kapsamında yumurta taşıma, halat çekme, çuval, çember, ip atlama ve atasözü tamamlama gibi oyunlar oynanacağını ifade etti.

Engelliler haftası kapsamında 10-16 Mayıs tarihleri arsında engellilere yönelik şenlik düzenleneceğini belirten Uysal, Filistin Engelli milli voleybol takımını Ereğli’ye getireceklerini söyledi. Amaçlarının Engelliler Olimpiyatlarının Ereğli’de yapılmasını sağlamak olduğunu söyleyen Uysal, bunu başarana kadar çalışacaklarını ifade etti.

22-23 Mayıs tarihlerinde ise bilim şenliği düzenleyeceklerini anlatan Uysal, ilçedeki tüm liselerin Fen bilgisi öğretmenlerinin projede yer alacağını dile getirdi. Uysal bilim şenliği projesine TÜBİTAK, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bülent Ecevit Üniversitesi’nin de destek sağlayacağını açıkladı.

Uysal festivalin son bölümünde ise Osmanlı Çileği Kültür ve Sanat Şenlikleri kapsamında yazarların Ereğli’ye geleceğini, Egemen Sekmen, Ramazan Akyürek ve Ferhat Göçer’inde halk konseri vereceğini söyledi.

Toplantı sonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Uysal, Mayıs ayı boyunca yapılacak etkinliklerin bütçesini kalem kalem açıklayacağını, ayrıca esnaftan da para toplamayacaklarını ifade etti.

Editör: Pusula Gazetesi