Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak 1´inci Sıra Milletvekili Şerafettin Turpcu, seçim çalışmalarını Kilimli ilçesinde sürdürdü.

Kilimli halkını ziyaret eden ve sıkıntılarını dinleyen Turpcu’ya, CHP İl Başkanı Ertuğrul Koltuk, Kilimli Belediye Başkanı Ali Aslankılıç, Çatalağzı Belediye Başkanı Adnan Akgün, Kilimli Belde Başkanı Filiz Karademir ve çok sayıda partili eşlik etti.

Pazaryeri ve bölge esnafıyla görüştükten sonra açıklamalarda bulunan Turpcu, iktidar oldukları ilk 100 gün içinde TTK’ya en az 3200 işçiyi alacaklarını ve ardından TTK’nın 14 bin 500 kişilik olarak norm kadrosunu tamamlayacaklarını dile getirdi.

Turpcu, yaptığı açıklamada, “Sorunlar hep ortak. 7 Haziran tarihinde CHP’nin iktidara gelmesi ile birlikte Zonguldak’ın sorunlarının çözüleceğine inanıyorum Milletvekili düzeyinde Zonguldak’ın sorunlarının çözümü geçmiştir. Çatalağzı ve Kilimli’nin en büyük ortak sorunu TTK’da azalan istihdam sorunudur. Burada bu kömür ihtiyacımız olmadığı için mi çıkartılmıyor. Bu kömür çıkartılmıyor ama dış ülkelerin şirketleri bize bu kömürü satıyorlar. Ayrıca Çatalağzı ve Muslu’da kurulurken yerli kömür alınacak denilerek yapılan santrallerimiz var. Şuanda bunlar kente bir faydaları olmayan ithal kömürle havamızı ve doğamızı kirletiyorlar. Hem de işçi açıklarına sebebiyet veriyorlar. Bu bölgenin en büyük sorunlarından bir tanesi TTK’dır. Buraya ilk 100 gün içerisinde Genel Başkanımızın da söylediği gibi acilen 3 bin 200 işçi alınacak. Toplam işçi sayısı da 14 bin 500 norm kadroya çıkartılacaktır. Biz bunları kafamızdan atmıyoruz. Bunları TTK Genel Müdürü ile yaptığımız görüşmeler neticesinde söylüyoruz. Türkiye’de yollar ve tüneller yapıldı. Fakat Zonguldak’ta bunlar bile yapıldı. Yani CHP iktidarından başka Zonguldak’ın çözüm yolu yok. CHP iktidara gelebilirse bu sorunların tamamı çözülecektir. İnsanlarımız hep açlık sefalet içerisindeler. Açlık sınırının aşağısında yaşayan bir kentiz. Zonguldak halkının yapacakları tek iş var oda AK Partilisi MHP’lisi CHP’lisi partilisi partisizi hep birlikte CHP’yi iktidara getirmeleridir. CHP Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun hazırladığı seçim beyannamesinden başka kentimizi düşünen hiçbir siyasi parti yok. Bizler işini bilen insanlarız ve CHP kadrolarında işi bilen kişiler vardır. Biz projelerimizle o kadar çok ses çıkarttık ki iktidar mı olunacak yoksa koalisyon mu, yok bu parayı nereden verecekler falan diyor. Bu para ve bu kaynak var. Yeter ki bu parayı doğru yerlere kullanılırsın” dedi.

Editör: Pusula Gazetesi