Zonguldak’ta ´Abdi´ isimli horozun yaptıkları vatandaşları şaşkına çevirdi. Adeta yetişkin bir insan gibi markete girip yiyecek beğenen horoz; benzin istasyonunun maskotu oldu.

Zonguldak’ta benzin istasyonu işleten Murat Tanyeli, bir süre önce aldığı horozu beslemeye başladı. Tanyeli, adını Abdi koyduğu horozunu 6 ay evde besledi. Bir buçuk yaşına giren Abdi, Tanyeli´nin işlettiği benzin istasyonunun maskotu haline geldi. Günün tamamını benzin istasyonu ve çevresinde geçiren Abdi, karnı acıktığında ise diğer tavuk ve horozların yedikleri yemler yerine markete girerek kek beğeniyor. Sahibi Tanyeli´nin yetiştirdiği Abdi, çoğu zaman sahibinin komutlarına uyuyor. Abdi, zaman zaman istasyona gelen araçlarla gezintiye bile çıkıyor.

Çok kez benzin istasyonuna gelen müşterilerin arabasına binen ve müşterilerin sonradan fark edip geri getirdiği Abdi benzin istasyonu çalışanlarının da maskotu haline geldi. Günün boş vakitlerini Abdi ile oynayarak geçiren çalışanlar Abdi’nin diğer horozlardan çok farklı olduğunu ifade ettiler.

´ABDİ´Yİ DUYAN FOTOĞRAF ÇEKTİRMEK İÇİN GELİYOR´

Abdi’den haberdar olan vatandaşlar ise hatıra fotoğrafı çektirmek için benzin istasyonunun yolunu tutuyor. Abdi´nin 18´inci elemanı olduğunu söyleyen Murat Tanyeli, “Yaklaşık 1 buçuk senedir bizle beraber, 6-7 ay evde büyüdüğü için insan gibi yetişti. Mesela bu tür hayvanlar, buğday yer mısır yer ama bizim Abdi makarna, kek yiyor. Bu insan gibi çok seviyoruz. Abdi artık bizden biri oldu. İşletmemde 17 eleman çalışıyor, Abdi de benim 18’inci elemanım oldu. Bir de Abdi’nin çok fazla hayranı var. Kendisine sosyal medyada Fan sayfası açacağım. Buraya gelip Abdi’yle fotoğraf çektirenler bile var. Herkes onu sevmeye geliyor. Onun sayesinde kek satışları patladı. Üzümlü keki çok seviyor. O yüzden de üzümlü kek satışlarımız çok yüksek” şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi