Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak 1’inci Sıra Milletvekili Adayı Şerafettin Turpcu ve CHP Merkez İlçe Başkanı Cemal Şahin, Karaelmas Gazeteciler Derneği’ni (KGD) ziyaret ederek, önemli açıklamalarda bulundu. Milletvekili Adayı Turpcu ve beraberindekileri, KGD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sav, Başkan Yardımcısı Mustafa Emen, Sevim Arı ve gazeteciler karşıladı.

Turpcu, ziyarette yaptığı konuşmada, CHP’nin iktidara yürüdüğünü ve Zonguldak’ı 5-0 yapmak için çalıştıklarını ifade ederek, iktidar olmaları halinde TTK’ya 3 bin 200 üretim işçisi alacaklarını belirtti.

Turpcu, şunları söyledi.

“Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu, seçim bildirgesi ile ilgili start verdi. Sadece emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramlarında vermeyi taahhüt ettiğimiz ikramiye değil, çok daha geniş alana yayılıyor, partimizin halkımıza vaatleri bunların çoğu da büyük bir kısmı da Zonguldak halkımıza uygun. Bunlara şöyle bir baktığımızda öncelikle Zonguldak’ta 150 bin emeklimiz var. 150 bin emeklimizi ilgilendiren çok önemli maddeler var. Birincisi en düşük emekli maaşı bin 500 TL’ye çıkartılıyor, bunun dışında dini bayramlarda net iki maaş ikramiye ödeniyor. Asgari ücret bin 500 lira seviyesine çıkarılıyor, bunun dışında taşeronlaşmayla ilgili taşeron işçilerini daimi statüye geçirilmeyi kesin vaatleri var. Ayrıca TTK ile ilgili çok önemli konu var. Bilindiği gibi TTK çok geriye düşürüldü, bununla ilgili genel müdürümüze de gittik, bugün için çok acil 3 bin 200 üretim işçisine acil ihtiyaç var. TTK kendi halinde kapanmaya doğru ya da özelleştirmeye doğru gidiyor, bu anlamda biz 3 bin 200 işçinin alınacağını vaat ediyoruz, bu 3 bin 200 işçiyle bitecek konu da değildir, bunun dışında norm kadro 14 bin 500 civarındadır, bunu bize kurum yetkilileri söylediler. Biz bu hazırlıklarla beraber 3 bin 200 işçinin dışında bu norm kadroya ulaştırılması ile ilgili çalışmalarımız seçimden sonra yeni kurulacak hükümetle beraber kesinlikle Zonguldak’ta ve Türkiye’de birinci parti olacağımıza TTK’ya da böyle bir desteğimiz olacaktır. Görüyoruz ki dışarıdan kömür ithal ediliyor 4 milyar Dolar’ın üzerinde bir kaynağı ülkemiz diğer ülkelerin işçilerine ya da şirketlerine ülkelere bir geri transfer olarak aktarıyoruz. Burada bu kömür üretilmediği vakit parayla dışarıdan alıyorsunuz. Burada kurulan termik santrallerin de hava kirliliği çok değişik ağır hastalıklara neden oluyor, bu anlamda kendi kömürümüzü kullanmamız gerekiyor. Eren Enerji ve ÇATES de ithal kömür kullanıyor. Dolayısıyla kendi kömürümüz varken ithal kömüre dur denilmesi lazım. Mili servetimiz yer altında duracak insanlarımız işsiz dolaşacak, Zonguldak’tan göç etmelerine sebep olacaksın bir taraftan da kömürü dışarıdan ithal edeceksin. Bu büyük yanlışı biz düzelteceğiz. Bitmeyen yollarımız var, yeni açılacak tünellerimiz var Filyos Vadisi Projesi var. Bunları da CHP iktidarında gerçekleştireceğiz. Bizler yapacaklarımızı anlatıyoruz. 7 Haziran seçimlerinden çok umutluyuz, bundan da en çok Zonguldak insanımız fayda görecektir.”

Daha sonra söz alan CHP Merkez İlçe Başkanı Cemal Şahin de, KGD’nin yaptığı çalışmalara ve topumu aydınlatma adına verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

KGD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sav ise, yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

“İfade etmiş olduğunuz projeler, Zonguldak’a faydalı olacaktır. Bizim en büyük isteğimiz, Zonguldak’ımızın bölgemizin kalkınmasıdır, bu durumda yapılacak projelere, etkinliklere dernek olarak destek vermeye her zaman hazırız, Mithatpaşa Tüneli, havaalanı gibi konularda destekte bulunduğumuz gibi yine destekte bulunmaya hazırız, öncelikle sizi tebrik ediyorum güzel bir aday adayı süreci geçti, demokratik bir seçim geçirdiniz ve birinci sıradan aday oldunuz, gerçekten örnek olacak bir süreç yaşadınız bu süreçten sonrası da örnek olacak bir süreç yaşıyorsunuz ben başarılarınızın devamını diliyorum, inşallah Zonguldak’a bölgeye hayırlı olur. Bölgeyi düşünen bir takım projeler ortaya çıkar ve de Zonguldak’ımız kazanır.”

Milletvekili Adayı Turpcu, CHP İl Başkanı Ertuğrul Koltuk, Merkez İlçe Başkanı Cemal Şahin ve partililer, İl Emniyet Müdürü Osman Ak, TTK Genel Müdürü Burhan İnan ile BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer’i de ziyarete etti.
Editör: Pusula Gazetesi