Zonguldak İl Müftülüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı birlikteliği ile Düze Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Faruk Bayraktar, Zonguldak Müftülük binasında bulunan konferans salonunda Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’i (s.a.v) sevmek ve onun ahlakını tanımak ile ilgili konferans verdi. Çok sayıda vatandaşın katıldığı konferansa; Kilimli Kaymakamı Murat Kütük, Zonguldak İl Müftüsü Mürsel Öztürk, Zonguldakspor Başkanı Süleyman Caner, AK Parti Zonguldak Milletvekili Adayı Hüseyin Özbakır, Arılar Şirketler Grubu Yönetim kurulu başkanı Yusuf Günay, Elvanpazarcık Belediye Başkanı Hüseyin Uzun, Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi çelik, İl Sağlık Müdürü Bilal Cin ve davetliler katıldı. Konferans girişinde katılımcılara dini içerikli kitaplar dağıtıldı. Kuran’ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını Zonguldak İl Müftüsü Mürsel Öztürk yaptı. Daha sonra kürsüye çıkan ve peygamberimizin güzel ahlakı hakkında bilgi veren ve günümüz inanları ile değerlendirmede bulunan Kilimli Kaymakamı Murat Kütük, günün anlam ve önemine yönelik bir açıklama yaptı. Yapılan konuşmaların ardından konferansa geçildi. Konferansın konuşmacısı olarak kürsüye çıkan Düzce Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Faruk Bayraktar, dinleyicilere gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti. Ülkemizde bilgi eksikliği veya bilgi problemi olmadığına dikkat çeken Bayraktar, ülkemizde eksik olan şeyin davranış olduğunu vurguladı. Konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Mehmet Faruk Bayraktar konuşmasını yaptığı esnada salonda bulunan bir kadın katılımcı tansiyonu düşmesi sonucu baygınlık geçirdi. Fenalaşan kadına ilk müdahaleyi İl Sağlık Müdürü Bilal Cin yaptı. Baygınlık geçiren katılımcı, ambulans ile hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

ÖZTÜRK: “KARDEŞ KATLİ YAPILMAKTADIR”

Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Mürsel Öztürk, “Allah katında üstünlük takva iledir. İslam coğrafyasında farklı dil, din, kültür ve mezhep farklılıklıları bir arada yaşamışlardır. İnsani meziyetlerin en nadide örnekleri orada sergilenmiştir. İçinde yaşadığımız medeniyet, eski zamanlarda hoşgörü ile içerisinde farklı dil, din ve ırkları barındırmış olan bir medeniyettir. Ancak son zamanlarda dünyanın değişik bölgelerinde insanların huzur ve güven çerisinde yaşamasını tehdit eden, tahammülsüzlük, başkalarını yok sayma, haksızlık gibi uygulamalara, zulüm, işkence, katliam ve terör gibi olaylar yaşanmaktadır. Bütün bunlarla birlikte İslam coğrafyasında pek çok yerde çatışmalar ve mezhep kavgaları yaşanırken masum kardeşlerimize kıyılmakta ve kardeş katli yapılmaktadır. Dünyaya öncülük yapmış bir medeniyetinin çocuklarının bu yürek yakan hali, merhamet peygamberi olan Hz. Muhammed’in (s.a.v) bize öğrettiği birlikte yaşama ahlakının neresinde olduğumuz konusunda kendimizi sorgulamamız gerekliliğini kılmaktadır” şeklinde konuştu.

KÜTÜK: “TETİĞİ ÇEKEN ‘ALLAHÜEKBER’ DERKEN DİĞER YANDA HAYATINI KAYBEDEN DE ŞAHADET GETİRİYOR”

Kilimli Kaymakamı Murat Kütük, “Bugün iki cihan nuru sevgili peygamberimizin dünyayı şereflendirmesinin 1444’üncü yılındayız. Onun hayatının her kesimi bizim için en güzel örnektir. Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir denildi. Din kardeşi demiyor, komşusu diyor. İslam dini sadece Müslümanları değil bütün insanlığı ve kainatı kucaklayan bir dindir. Adem ve Havva’dan yaratılan insan sadece tanışmaları için kabilelerle ayrılmıştır. Bir üstünlük için ayrılmamıştır. Arap’ın Acem’e, Acem’in de Arap’a bir üstünlüğü yoktur. Ancak günümüzde yeni bir cahiliye dönemi içerisindeyiz. Bir yanda tetiği çeken ‘Allahüekber’ derken diğer yanda hayatını kaybeden de şahadet getiriyor. İşte bu cahiliye döneminde peygamberimizi, İslam’ı ve Kuran’ı Kerim’i yaşamanın ne kadar önemli olduğunu görebiliriz” açıklamasında bulundu.

BAYRAKTAR: “BİZ TOPLUM OLARAK BİRBİRİMİZİ SEVMEYİ BİLMİYORUZ”

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’i (s.a.v) sevmenin cennet kapılarını açtığının altını çizen ve bir hadisi şerifi hatırlatan Faruk Bayraktar, şöyle konuştu: “Peygamber Efendimiz (s.a.v) bir hadisi şerifinde ‘Kişi sevdiği ile beraberdir’ buyuruyor. Yani siz kimi severseniz onunla birlikte olursunuz. Peygamberimizi (s.a.v) sevmek için onu tanımalıyız, yakından tanımalıyız. Bugün toplumumuzda en önemli eksikliklerden birisi de sevgi eksikliğidir. Toplumda sevgi oranı eksildiği için bu gibi sorunlar artmaktadır” dedi. Konferans salonuna gelenlerin kendisi için değil Hz. Muhammed (s.a.v) için geldiklerinin farkında olduğunu ve bu nedenle de çok heyecanlı olduğunu belirten Bayraktar, “Ben bu güne kadar peygamber efendimizi anlatanlardan farklı şeyler anlatamam. Çünkü biz sünnet ve Kuran’ı Kerim üzerine peygamberimizi anlatıyoruz. Bizler peygamberimizi yeterince tanımıyoruz. Sadece peygamberimizin ailesini tanımak, savaşlarını bilmek yetmiyor. Onu hayatımızda yaşamalıyız, onun sünnetlerini hayatımızda uygulamalıyız. Bunları yaptığımız zaman onu tanıyacağız ve seveceğiz. Sevgi de yeterli değil, ona aşık olacağız. Eğer biz peygamberimizin sünnetini canımızdan çok sevmiyorsak, peygamber efendimizi seviyoruz diyemeyiz. Toplumumuza baktığımız zaman ailelerde boşanma olayları gün geçtikçe artıyor. İşte bunun nedeni sevgi eksikliğidir. Biz toplum olarak birbirimizi sevmeyi bilmiyoruz. Eğer birbirimizi sevmeyi bilmiş olsaydık bugün toplumumuzun konumu bu şekilde olmazdı.”

Konferans, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v) hayatı ile ilgili yapılan konuşmaların ardından son buldu.
Editör: Pusula Gazetesi