Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü öğrencileri, 16 Nisan Dünya Biyologlar Günü dolayısıyla fakülte binasında etkinlik gerçekleştirdi.
Biyoloji bilimi ve biyolog mesleği hakkında kendi alanlarındaki ve diğer alanlarda öğrenim gören öğrenciler, akademik ve idari personele bilgiler aktaran Biyoloji bölümü öğrencileri, omurgalı ve omurgasız canlı türlerinin örneklerini de hazırladıkları stantlarda sergiledi.
FEDEK tarafından akredite edilen BEÜ Biyoloji Bölümü’nden mezun olan öğrencilerin birden fazla kurum ve kuruluşta biyolog olarak çalışma imkanına sahip olabileceğini ifade eden BEÜ Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel, 16 Nisan Dünya Biyologlar Günü’nü de kutladı.
Biyoloji bilimi ve biyolog mesleğine de her zaman ihtiyaç olduğunu aktaran Büyükgüzel; şöyle dedi: “16 Nisan Dünya Biyologlar Günü’nü kutluyoruz. Bu yıl öğrencilerimiz tarafından kendi çabalarıyla hazırlamış oldukları mütevazi bir etkinlikle biyoloji bölümü olarak biyologlar gününü kutlamaya çalışıyoruz. Biyoloji bilimi ve biyolog mesleği oldukça önemli bir meslektir. Dünyadaki beş önemli meslek grubundan bir tanesidir. Canlının var oluşundan bu yana canlılığını sürdürülebilirliği, biyolojik çeşitlilik ve sebepleri, farklılıklarını araştıran önemli bir bilim dalıdır. Bunu araştırırken hücre seviyesinde, organizma seviyesinde yapı işlem bakımından temel ilkeleri de ele alan önemli bir bilim alanıdır. 16 Nisan Dünya Biyologlar Günü olarak kutlanması ülkemiz açısından da oldukça önemlidir. Stratejik konumu bakımından ülkemiz biyoloji mesleği için gelecek vadeden bir meslektir. Biyolojik çeşitlilik, hava kirliliği, çevre kirliliği ve genetik çalışmalar ve günümüzde özellikle biyoteknoloji, nano teknoloji, biyogüvenlik, gıda güvenliği gibi açıdan oldukça önemli araştırmalara imza atan bir meslektir. Bu bölümden de mezun olan öğrencilerimizde çok geniş alanda hizmet veren kurum ve kuruluşlarda çalışma imkanına sahiptir. Özellikle bakanlıklarda Tarım Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Bilim, Teknoloji ve Sanayii Bakanlığı gibi diğer bakanlıklarda da biyolog olarak çalışma imkanına sahip. Ama tabii biyolog mesleğinin daha da iyileştirilmesi bazı haklarının da verilmesi önemlidir. Öğrencilerimize verdikleri katkıları için teşekkür ediyorum. BEÜ Biyoloji Bölümü Türkiye’deki biyoloji bölümleri içerisinde üçüncü olarak FEDEK akreditasyon belgesini almış durumdadır. Akreditasyonu da almış durumdayız. O yüzden ayrıca bir önem arz ediyor.”
Öte yandan 25 Nisan Dünya DNA Günü için de etkinlikler düzenleneceği öğrenildi.
Editör: Pusula Gazetesi