Büyük Birlik Partisi (BBP) ve Saadet Partisi (SP) 7 Haziran tarihinde yapılacak olan seçimlere birlikte giriyor. İki partinin birleşimi ile güç kazandıklarını belirten İl başkanları, ittifakın vatana ve millete hayırlı olmasını diledi. Saadet Partisi İl başkanlığında bir araya gelen BBP ve SP İl Başkanları ve teşkilatı ittifak ile ilgili basın açıklaması düzenledi. TBMM’de iki kutuplu görüşün olduğunu ve diğer partilerin görüşlerinin yer almadığını belirten SP İl Başkanı Sadık Kar, “. Bu birlikteliğimiz ile Türkiye’nin parlamenter siyasetinde bizim de sözümüz olacaktır diye düşünüyoruz. Bundan sonraki çalışmalarımız ile Zonguldak’ı yeniden kucaklayacağız” dedi. Yapılan ittifak ile ilgili olumlu tepkiler aldıklarını ifade eden BBP İl Başkanı Taner Yıldırım, “Milletimize yeni bir umut ışığı doğdu, seçmen için yeni bir ışık doğdu. Biz Zonguldak’ın sorunlarını da biliyoruz, çözümlerini de biliyoruz. Zonguldak’ın sorunlarını çözmek için elimizden geleni yapacağız. Zonguldak’ta 5 milletvekiline talibiz” şeklinde konuştu.

KAR: “TÜRKİYE’NİN PARLAMENTER SİYASETİNDE BİZİM DE SÖZÜMÜZ OLACAKTIR”

BBP ile yapılan ittifakın Türkiye ve Zonguldak için bir umut olduğunu belirten SP İl Başkanı Sadık Kar, “7 Haziran tarihinde yapılacak olan seçimlerde 2 ay kadar bie zaman kala Büyük Birlik Partisi (BBP) ile yaptığımız ittifak nedeniyle bugün bir araya geldik. Yapılacak olan seçimle ilgili olarak teşkilatlarımız bir araya gelerek stratejik çalışmalarına başladılar. Adaylarımız konusunda çalışmalar başladı, bu çalışmaların bugün veya en geç Cuma günü açıklanmasını bekliyoruz. Son 12 yıldır Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) iki kutuplu bir duruma büründü. Bu bölünme ile birlikte mecliste birçok partinin düşüncesi olmadı. Bu yapıyı yıkmamız lazım, bu yapıyı yıkmak için BBP ile aynı hedefler doğrultusunda çalışmak için birlikte soyunduk. Bu birlikteliğimiz ile Türkiye’nin parlamenter siyasetinde bizim de sözümüz olacaktır diye düşünüyoruz. Bundan sonraki çalışmalarımız ile Zonguldak’ı yeniden kucaklayacağız” diye konuştu.

YILDIRIM: “MİLLETİMİZE YENİ BİR UMUT IŞIĞI DOĞDU”

Saadet Partisi ile güzel bir yola çıktıklarını ve bu birlikteliğin güzel günler getireceğini ifade eden BBP İl Başkanı Taner Yıldırım, “Bu birlikteliğin ülkemize ve vatandaşlarımıza hayırlar getirmesini diliyorum. 7 Haziran seçimleri ülkemiz ve bulunduğumuz bölge için çok önemli bir seçimdir. Bir çok sorunla sandığa, seçime gidiyoruz. Bildiğiniz gibi ilk önce birliktelik süreci Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ile bu süreç başlatıldı. MHP, Saadet Partisi ne BBP ile bir birliktelik kurmak istedik ve bunun için gayretlerimizi ortaya koyduk. MHP’den bu çalışmalarımıza cevap gelmedi, bu oluşumun içerisine girmedi. MHP’den olumlu bir yanıt alamadığımız için yolumuza SP ile devam etme kararı aldık. Adaylarımız sürprizler ile beraber Cuma gününe kadar (yarın) kesinleşmiş olacaktır. Yapmış olduğumuz ittifak doğrultusunda çok olumlu tepkiler almaya başladık. Milletimize yeni bir umut ışığı doğdu, seçmen için yeni bir ışık doğdu. Biz Zonguldak’ın sorunlarını da biliyoruz, çözümlerini de biliyoruz. Zonguldak’ın sorunlarını çözmek için elimizden geleni yapacağız. Zonguldak’ta 5 milletvekiline talibiz. Bu ittifakın Zonguldak ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi