Ereğli Belediye Meclisi’nin Nisan ayı toplantısının ikinci oturumu Atatürk Kültür Merkezi Nikâh Salonu’nda gerçekleştirildi. Oturum öncesi, CHP grubunun bir yıllık faaliyet raporuna yaptığı eleştirileri slâyt gösterisi ile cevaplayan Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, eleştirilerin tamamen muhalefet duygularıyla yapıldığını söyledi.

Göreve geldiği 8 Nisan 2014’ten bu yana bir yıllık süreç içinde yapılan hizmetleri, fotoğraflı slâyt gösterisi ile meclise anlatan Başkan Uysal, hükümet ile belediyenin uyumu sayesinde ulaştırma, su hattı ve şehrin alt yapısının yenilenmesi gibi konulardaki çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Sosyal belediyecilik konusunda da çok duyarlı olduklarını vurgulayan Başkan Uysal, insan odaklı hizmeti ön planda tuttuklarını söyledi. Başkan Uysal, toplumun çok fazla okumadığı için okumayı ve okutmayı teşvik amaçlı minik kütüphaneler kurduklarına da dikkat çekerek, okumaya her zaman önem verdiklerini ve bu yüzden sosyal projelerde eğitimi ön plana çıkardıklarını belirtti.

Ramazan ayında 60 bin kişiye iftar verdiklerini, 30 bin kişiye taziye yemeği verildiğini ve 5 bin kişiye de gıda yardımında bulunduklarını hatırlatan Başkan Uysal, camilerin temizliğinden, okulların boyanmasına, yaşlıların ve engellilerin evlerinin temizlenmesinden, Engelli Koordinasyon Merkezi’ne kadar yapılan faaliyetlerin sosyal belediyecilik olduğunu kaydetti.

Atatürk Anıtı yanındaki heykellerin kaldırılmasına yönelik eleştirilere ise, “Yine yapın 10 kez yıkarım. Bu nasıl Atatürkçülük?” diyen Başkan Uysal, Ereğli’ye mal olmuş tarihi “Anıt Ağaçları”da korumaya aldıklarını ve bunların altında döner satılamayacağını belirterek, “Biz belediye olarak yeşile, ağaca ve çevreye her zaman önem vereceğiz” dedi.

Ayrıca Ereğli’de yapılması planlanan “TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri”nin desteklenmesi için Başkan Uysal’a yetki verilmesi oybirliği ile kabul edildi.

Belediyenin çeşitli müdürlüklerine araç-gereç alınmasıyla ilgili gündemin diğer maddeleri de oybirliği ile kabul edildi.

Editör: Pusula Gazetesi