Toplu iş sözleşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine binlerce madenci ve kamu işçisi, AK Parti Zonguldak İl Teşkilatı binasının önündeki Madenci Anıtı´nda toplandı. Yapılan basın açıklamasına Genel Maden İşçileri Sendikası olmak üzere Türk-İş´e bağlı sendikaların yöneticileri ve üyeleri, emekçiler, sivil toplum ve demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri, meslek odalarının temsilcileri katıldı. Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ramis Muslu, "Eylemlerimiz, uyarı niteliğindedir ve
taleplerimiz kabul edilinceye kadar devam edecektir. Taleplerimiz kabul edilmezse grev silahımızı kullanmaktan çekinmeyeceğiz. Umuyoruz ki bugün-yarın bir gelişme sağlanır ve bu eylemlere, grevlere gerek kalmaz. Bizim maksadımız kavga etmek değil, soğukkanlılıkla, sükunetle konuyu çözüme ulaştırmaktır. Ama herkes bilmelidir ki, Türkiye işçi sınıfı kavgaya davet edildiğinde bu kavgadan da kaçmayacaktır" dedi.
Bu arada açıklamaya Aydemir Akbaş isimli maden işçisi de ayağı alçılı vaziyette katıldı. Kafasında bareti ile miting alanına katılan Akbaş, "Parayı biz böyle kazanıyoruz. Hakkımız verilsin" dedi.
Madenci anıtı çevresinde ise polis yoğun güvenlik tedbirleri aldı.
Editör: Pusula Gazetesi