Genel Maden İşçileri Sendikası&[#]8217;nın (GMİS) 4-5 Nisan 2015 tarihinde yapılacak olan 10&[#]8217;uncu Olağan Genel Kurulu&[#]8217;nda Genel Başkanlığa aday olan Ahmet Demirci ve Genel Başkan Yardımcılığına aday olan İsa Mutlu, adaylıkları hakkında konuştu. GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş&[#]8217;ı Şube seçimlerinde yenerek Gelik&[#]8217;te seçimi kazanan Ahmet Demirci, GMİS Genel Başkanının, tabandan onay almış, işçiyi temsil edebilecek birisinin olması gerektiğini belirtti. Alabaş&[#]8217;ı maden işçilerinin yüzde 80&[#]8217;inin istemediğini iddia eden Demirci, &[#]8220;Genel Başkan olduğumuz zaman Eyüp Alabaş&[#]8217;tan daha mı aşağı bir başkanlık yapacağız?&[#]8221; dedi.

DEMİRCİ: &[#]8220;ÖNEMLİ OLAN BU KOLTUKLARIN HAKKINI VERMEKTİR&[#]8221;

Maden işçilerinin tabanın onayını almış olan bir Genel Başkana ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Ahmet Demirci, &[#]8220;Biz bu yola 2007 yılında girdik, seçimleri kazandık. Yine 2011 yılında aynı ekibimiz ile beraber seçimlere girdik ve seçimleri tekrar kazandık. Fakat şube seçimlerinde oluşan bazı olumsuzluklar nedeni ile devre dışında kaldım. 2015 yılında yapılan seçimlerde tekrar Sayın Eyüp Alabaş&[#]8217;ın karşısında Gelik&[#]8217;ten seçimlere girdik ve seçimleri büyük bir fark ile kazandık. Allah işçi arkadaşlarımızdan razı olsun. Dün akşam da Genel maden İşçileri Sendikası Genel Başkanlığı&[#]8217;na adaylığımızı açıkladık. &[#]8216;Gelik veya Karadon&[#]8217; diye bir ayrım yoktur, bizim şubemiz Karadon olarak birdir. Adnan Bey, seçim sürecinde çok yoruldu. Son bir ay içerisinde gerçekten çok büyük sıkıntılar yaşadı. Biz önceki gün bir basın açıklaması yapmayı düşünüyorduk, ancak diğer bölgeler kendi aralarında bir ittifak yaptılar ve Eyüp Alabaş ile yola devam etme yönünde bir karar aldılar. Adnan Başkanımız da bunu kesinlikle kabul edemeyeceğini ifade etti. Bunun üzerine de biz adaylığımızı açıkladık. Madenci arkadaşlarımızın yüzde 80&[#]8217;i Eyüp Alabaş&[#]8217;ı istemediği halde neden böyle bir karar aldılar, bunu bilemiyorum, ancak şunu da belirtmek isterim biz Genel Başkan olduğumuz zaman Eyüp Alabaş&[#]8217;tan daha mı aşağı bir başkanlık yapacağız?&[#]8221; dedi.

Maden işçilerine verilen sözlerin yerine getirilmediğini belirten GMİS Genel Başkan Adayı Ahmet Demirci, &[#]8220;Bu nedenle de arkadaşlarımız karşı oldular. Sağ olsun, madenci arkadaşlarımız bizi tekrardan görevde görmeye layık gördüler. Bizler de diyoruz ki, madenci kardeşlerimize, camiamıza, sendikamıza ve Zonguldak&[#]8217;ımıza faydalı olabilirsek ne mutlu bize. Bu koltuklarda oturmak önemli değildir, önemli olan bu koltukların hakkını verebilmek, bu koltuklarda görevleri an iyi şekilde yerine getirebilmektir. Şu anda güzel bir ekip oluşturduk. Biz birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz zaman yapamayacağımız hiçbir iş yok. Sendikamıza, işçi arkadaşlarımıza ve Zonguldak&[#]8217;ımıza aydınlık günler getirecek bir yönetim oluşturmayı amaçladık. İnşallah hayırlısı olur diyorum&[#]8221; dedi.

MUTLU: &[#]8220;HER ZAMAN TABANDA SEÇİM KAZANANLARLA BİRLİKTE OLDUM&[#]8221;

Tabanın sesine kulak vermek zorunda olduklarını belirten Genel Başkan Yardımcısı Adayı İsa Mutlu, &[#]8220;Tabandaki maden işçileri tabandan bizi seçerek bizlere kendi adlarına yetki verdiler. Dolayı ile maden işçilerini en iyi şekilde temsil edebilecek ve maden işçilerinin başlarını yere eğmeyecek bir yapıyı oluşturmak bizim asli görevimizdir. Bildiğiniz gibi Adnan Tıska&[#]8217;nın başkanlığı çeşitli sebeplerle geri çekildi. Biz de ekibimiz arasında böyle deneyimli ve tecrübeli arkadaşlarımızla yolumuza devam etme kararı aldık. Bundan daha ziyade tabanın güvenini almış olan arkadaşlarımız ile yola devam etme kararı aldık. İnşallah Zonguldak&[#]8217;ımıza ve emekçi maden işçilerimize hayırlısı olur. Ben her zaman tabana da söylediğim gibi tabanda seçim kazananlarla birlikte olduk. 8 yıldır Sayın Eyüp Alabaş ile birlikte çalıştık. Sayın Alabaş&[#]8217;tan bu güne kadar hiçbir kötülük görmedim ve kendisi ile hiçbir şahsi meselemiz yok. Sendikal manada kendisini yetiştirmiştir ancak taban arkanızda olmadığı sürece, taban ile sorununuz olduğu müddetçe hiçbir şey yapma şansınız olmadığına inanıyoruz. Bu güne kadar Sayın Eyüp Alabaş ile beraber yürümeye çalıştık ancak tabanda bulunan arkadaşlarımızın istekleri ve yoğun baskıları bizi en son bu noktaya getirdi. Tabanın sesine kulak vermek zorundayız, en doğrusu da bu oldu diye düşünüyorum. Biz seçilemese bile bu güne kadarki hizmetlerinden dolayı Sayın Eyüp Alabaş&[#]8217;a minnettarız. Neticede delegelerimiz Genel Başkanın kim olduğunu belirleyecek&[#]8221; şeklinde konuştu.

&[#]8220;YAPILAN TEHDİTLER BİZİ YOLUMUZDAN DÖNDÜREMEDİ&[#]8221;

Üzülmez ve Kozlu Şubelerinden listelerinde isim olmamasının kendilerini etkilemeyeceğine değinen Mutlu, &[#]8220;Kozlu ve Üzülmez&[#]8217;in listede olmaması olumsuz karşılanıyor ve sıkıntı olabilir, ancak unutulmamalıdır ki geçen dönemde yapılan seçimlerde de Armutçuk Şubesi listede yoktu. Olmayan bölgelerimiz destek vermeyecek, bu konuda başka şeyler yapacak demek değildir. Üzülmez ve Kozlu da bizimdir. Genel Merkez seçimleri ile bütün bölgelerimiz temsil edilecektir. Bizim burada ayrışmamız da doğru değildir. Önemli olan bu işi en iyi yapan kim ise onu seçmeli, taban kimi istiyorsa onu seçmelidir. Biz bütün bölgenin bir temsilcisiyiz. Benim dışarıdan gelen baskılarla hareket etmem gerekseydi bugün Eyüp Alabaş&[#]8217;ın yanında yer alırdım. Dün (önceki) akşamdan itibaren yapılan tehditler bizi yolumuzdan döndüremedi. Biz kimseye bu güne kadar boyun eğmedik. Bugüne kadar dik durduk ve dik durmaya da devam edeceğiz. Kararımızı verdik ve hiçbir güç de beni yolumdan çeviremez. Dışarıdan gelen baskı ve tehditlere göre hareket etmiş olsaydık bugün yerimiz Sayın Eyüp Alabaş&[#]8217;ın yanı olurdu. Ama biz baskılara boyun eğmedik&[#]8221; dedi.

Genel Başkanlığa Ahmet Demirci, Genel Başkan Yardımcılığına İsa Mutlu, Genel Sekreterliğe Hakkı Arslan, Genel mali Sekreterliğe Adnan Tıska, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreterliğine Satılmış Uludağ aday oldu.

Editör: Pusula Gazetesi