Çaycuma´ya bağlı Taşçılı, Kadıoğlu, Kalafatlı ve Dereli Köyleri´nde görülen çekirgelere karşı ilaçlama çalışmaları devam ediyor.

Taşçılı Köyü´nden bir grup vatandaş köylerinde yoğun bir şekilde çekirge görmesi üzerine İlçe Tarım Müdürlüğü&[#]8217;ne başvurdular. Başvurunun üzerine İlçe Tarım Müdürlüğü Teknik Elemanları köye giderek Taşçılı Köyü ve çevre köylerde çekirgelere karşı ilaçlama çalışmaları başlattı. Çaycuma Kaymakamı İsmail Kaygısız, Zonguldak Tarım İl Müdürü Yusuf Akın ve Çaycuma İlçe Tarım Müdürü Aydın Çelik çekirge çıkan köylerde incelemelerde bulunup köy halkına mücadele konusunda bilgi verdiler.

Çaycuma Kaymakamı İsmail Kaygısız yaptığı açıklamada şunları söyledi;


"İlçemizde görülen çekirgelerin türü İtalyan Çekirgesi olup şu anda 3. ergin dönemdedir. Çekirgeler 5 ergin dönemden oluşup yaşamlarına bölgemizde Nisan ayının son haftası veya Mayıs ayının ilk haftasında başlayıp temmuz ayının ortalarına kadar sürdürmektedir.


İlçe Tarım Müdürlüğümüz çekirge görülen köylerde yol güzergâhı, geniş köy alanlarında ilaçlama çalışmalarına devam etmekte olup, ilaçlama makinelerinin ulaşamadığı bahçe ve alanlarda ise halka çekirge ile mücadele ilacı dağıtmaktadır. Çaycuma Kaymakamlığı çekirge ile mücadelede çekirge görülen köylere alet ve ilaç konusunda yardımcı olmaktadır.


İlçe Tarım Müdürlüğümüz önümüzdeki yılda her hangi bir istilaya karşı, çekirge rezervasyon ve garciad alanlarının tespit edilmesinden sonra Nisan ayının son haftasında toplu haldeki yumurtlama yerlerinin sürülerek yumurtaların yok edilmesi ve zararlı çekirge nimflerinin görülmeye başlamasından ve sürveylerle uygun yoğunluğun saptanmasından sonra ise ilaçlı mücadeleye başlanacaktır" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi