Zonguldak Merkeze bağlı Çaydamar Mahallesi Devrek Sokak sakinleri, mahallelerinde bulunan baz istasyonunun kaldırılması için imza kampanyası başlattı. İclal Yılmaz&[#]8217;a ait müstakil evin çatısında, 2 yıl önce bir çalışma yapıldığını, ancak ne çalışması olduğunu anlamadıklarını belirten mahalle sakinleri, yapılan çalışmanın baz istasyonu olduğunu yeni anladıklarını belirtti. İclal Yılmaz&[#]8217;ın oğlunun ölümünden sonra, torunu Tuğçe Yılmaz&[#]8217;ın taziye ziyareti sırasında babasının ölümü ile ilgili olarak söylemlerinden evin çatısında baz istasyonu olduğunu anladıklarını belirten mahalle sakinleri, &[#]8220;Taziye ziyareti sırasında babası ölen Tuğçe Yılmaz babaannesine &[#]8216;Babamı siz öldürdünüz, evin çatısına kurdurduğunuz baz istasyonunun zararları yüzünden babam öldü, babamı harcadınız&[#]8217; dedi. Biz ondan sonra burada Baz İstasyonu olduğunu anladık. Çocuklarımız ve biz rahatsız olduk. Halsizlik ve bulantı sorunu olan arkadaşlarımız ve çocuklarımız var. Bahçelerimizde ne meyve ne de sebze yetiştiremez hale geldik. Diktiğimiz fidanlar, üzüm bağları ve ağaçlar hemen kuruyor ve soluyor. Yetkililerin bu Baz İstasyonunu buradan kaldırmasını istiyoruz. Bunun için de mahalleli olarak imza topluyoruz. İmzalarımızı gerekli makamlara teslim edeceğiz. Bize birilerinin yardımcı olmasını istiyoruz&[#]8221; şeklinde konuştu.

NEVİN YILMAZ: &[#]8220;BAZ İSTASYONU OLDUĞUNU OĞLUNUN ÖLÜMÜNDEN ANLADIK&[#]8221;

Baz istasyonunun bulunduğu evin görümcesine ait olduğunu ifade eden ve para karşılığında evinin çatısına baz istasyonu kurdurduğunu iddia eden Nevin Yılmaz, &[#]8220;Bu bina burada 25 yıldan fazla zamandır var. Bu binanın çatısı var, ama bu çatı normal bir çatı yani çatı katı filan değil. Bundan iki yıl önce bunlar evlerinin üzerine 3 tane cumba yaptılar. Burada kendi çocukları da öldü. Nenden öldüğünü biz bilmiyoruz, ama baz istasyonu ile ilgisi olduğu yönünde söylemler vardı. Daha sonra buradan taşındılar, Köyceğiz&[#]8217;e yerleştiler. Geçen yıl meyve ağaçlarımızdan verim alamadık, ağaçlarımız kurumaya başladılar. Bizde sağlık yönünden rahatsızız ve çocuklarımızda rahatsız olmaya başladı. Burada baz istasyonunun sahibinim oğlu öldü. Biz oğlu öldükten sonra baz istasyonu olduğunu anladık. Ölen adamın kızı Tuğçe Yılmaz &[#]8216;Babamı siz öldürdünüz, evin üzerine baz istasyonu kurdunuz ve babamın hayatını aldınız, onu hasta ettiniz&[#]8217; dedi. Biz ondan sonra burada baz istasyonu olduğunu anladık. Eğer daha önceden haberimiz olsaydı, biz buna asla izin vermezdik. Devletin bu duruma bir el atması lazım, biz burada mağdur durumdayız&[#]8221; dedi.

HASAN YILMAZ: &[#]8220;OLUMLU BİR SONUÇ ALAMAYACAĞIMIZI BELİRTTİLER&[#]8221;

Hasan Yılmaz, &[#]8220;Bundan iki yıl önce bu evin çatısına baz istasyonu kurmuşlar, ama bundan bizim haberimiz olmadı. Torunları Tuğçe Yılmaz, babasının ölümünden sonra evlerinin çatısında baz istasyonu olduğunu ve bundan para alındığını belirtti. Ben elimden geldiği kadar durumu anlatmak için başvurularda bulundum. Çevre ve Şehircilik İl müdürlüğü ve Valiliğe gittim. Bize &[#]8216;dilekçe yazın&[#]8217; dediler, &[#]8216;Samsun&[#]8217;a gidecek&[#]8217; dediler. Ancak oradan da olumlu bir sonuç alamayacağımızı belirttiler. Benim anlamadığım bu baz istasyonu kurulurken buna nasıl izin veriliyor, bunu kim kurduruyor? Her gelenin her yere baz istasyonu kurma hakkı var mı?&[#]8221; diye sordu.

Baz istasyonunun sahibinin kendi oğlunun öldüğünü belirten Yılmaz, &[#]8220;Oğlu öldü, yapılan otopside iç organlarının iflas ettiği, karaciğerinin iflas ettiği söylendi. Tabii bunun baz istasyonu ile alakası var mı, bilmiyorum, ama bizler de rahatsız olduk. Mahallemizde birçok insanımız hasta, halsizlik ve mide bulantısı ile karşı karşıya. Ben yetkililerimizin bu konuda biraz duyarlı olmasını istiyoruz. Mahallede yaşayan çocuklar da Baz İstasyonu&[#]8217;nun ne kadar tehlikeli olduğunu bildiklerini dile getirerek Baz İstasyonunun bir an önce kaldırılmasını istedi.

Aynı mahallede yaşayan İrem Erdoğan ise, &[#]8220;Bu eve baz istasyonu kurulmuş, bizim sağlığımıza zararı var. Ben hasta olmamak için bu baz istasyonunun kaldırılmasını istiyorum. Baz istasyonunun kansere yol açabileceğini biliyorum. Ben bazen baş dönmesi ve halsizlik sorunları yaşıyorum&[#]8221; diye konuştu.

BAYRAK: &[#]8220;BİZ SAYIN VALİMİZ ALİ KABAN&[#]8217;DAN BAZ İSTASYONUNUN KALDIRILMASINI İSTİYORUZ&[#]8221;

Habersiz bir şekilde mahallelerine baz istasyonu kurulduğunu dile getiren Muhammet Bayrak, &[#]8220;Milletin sağlığına zararlı olan bu baz istasyonunu burada istemiyoruz. Biz Sayın Valimiz Ali Kaban&[#]8217;dan baz istasyonunun kaldırılmasını istiyoruz. Valimize de inanıyoruz. Bunun kaldırılması için her yere başvurmaya çalışacağız. Okulun yanında böyle bir istasyonun olmaması gerektiğini düşünüyorum&[#]8221; dedi.

Evde bulunan kiracının da evden çıktığı ve kaçtığı yönünde iddialar olduğunu söyleyen Oya Yıldırım şöyle konuştu:

&[#]8220;Kiracıları bile burada durmuyor, gittiği yönünde söylentiler var. Bunun bize zararı var. Ağrılarımız var, rahatsızlıklarımız var. Burada yemişlerimizden, meyvelerimizden verim alamaz hale geldik. Her şey kurumaya başladı. Sivil toplum kuruluşlarından ricamız bu Baz İstasyonu&[#]8217;nun kaldırılması için bize destek olsunlar. Yetkili merciler de bir an önce bizim bu mağduriyetimizi gidersinler. Bizim bu yıl içerisinde ne meyvemiz ne sebzemiz olmadı, bahçemizde yetiştirdiğimiz meyve ve sebzelerin yaprakları sarardı. Bunu buraya kim kurdurdu bilmiyorum ama kim olursa olsun şikayet edeceğimden emin olsun.

Mahalle sakinleri, mahallelerinde bulunan baz istasyonunun kaldırılması için Sivil toplum Kuruluşlarından destek beklediklerini belirterek, &[#]8220;Sayın Valimizin bu sorunumuza bir el atmasını istiyoruz, biz mağdur durumdayız, birileri para kazanacak diye biz sağlığımızdan olmak istemiyoruz. Çocuklarımıza güzel bir gelecek, sağlıklı bir yaşam bırakmak istiyoruz&[#]8221; diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi